Πολιτική

Με 156 «ναι» και δύο «γαλάζιες» απώλειες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας

20.05.2021 | 20:43

Με 2 γαλάζιες απώλειες και 156 "ΝΑΙ" ψηφίστηκε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Συνεπιμέλεια.

Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.

Η συζήτηση σφραγίστηκε από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανακοίνωσε πως από σήμερα οι βουλευτές του κόμματός του θα προσέρχονται όλοι, κανονικά στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Το τέλος του lockdown για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανακοίνωσε πως από σήμερα οι βουλευτές του κόμματός του θα προσέρχονται όλοι κανονικά στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου παρά τα περιοριστικά μέτρα.

«Aυτό που έχει στο μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης είναι πως γλιτώσει από την κοινοβουλευτικής διαδικασία με ρυθμούς κανονικότητας γιατί ξέρει ότι η ΚΟ του διαφωνεί. Όπως αυτό της συνεπιμέλειας, όπως το αυριανό για τη φαρμακευτική κάνναβη όπως τα τρία μνημόνια συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία».

Έντονα αντέδρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Η Βουλή έχει ήδη ανοίξει. Η βουλή ανοίγει σιγά σιγά, αλλά ανοίγει προσεκτικά».

«Πέρα από το εμβόλιο του κορωνοϊού θα ήταν χρήσιμο και ένα εμβόλιο κατά της υποκρισίας» απάντησε ο κ, Τσίπρας.

Τη διαγραφή του Γιάννη Λοβέρδου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτήν την απίστευτη αποστροφή του επί του νομοσχεδίου για το Οικογενειακό δίκαιο και την υποχρεωτική συνεπιμέλεια.

«Ακόμα και εάν ένας πατέρας κακοποιεί τη μητέρα, το παιδί έχει δικαίωμα και στους δυο γονείς» ανέφερε ο γαλάζιος βουλευτής.

O κύριος Λοβέρδος έκανε λόγο για παραποίηση των λεγομένων του με γελοία και άθλια επιχειρήματα. Το νομοσχέδιο πάντως προκάλεσε πονοκέφαλους στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα με τα δυο «όχι» από τις κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη.

«Εξέπεμπε και έναν μισογυνισμό αυτή η αναφορά σας απέναντι στις 2 βουλευτίνες της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Άκουσα να με χαρακτηρίζει με έναν συγκεκριμένο όρο. Του επιστρέφω αυτόν τον χαρακτηρισμό» απάντησε ο Τσιάρας.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, οδηγεί σε απορρύθμισης. Θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες διενέξεις» είπε από το βήμα η κ. Γεννηματά.

Συναισθηματικά φορτισμένος ανέβηκε στο βήμα ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μίλησε για τη δική του εμπειρία όταν η κόρη του μετακόμισε με τη μητέρα της στην Αυστραλία. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τάχθηκε υπέρ της συνεπιμέλειας αποκλειστικά και μόνο όταν είναι συναινετική.

«Μετρούσαμε τις μέρες για να βρεθούμε και όταν βρισκόμασταν μετρούσαμε τις μέρες μέχρι τον χωρισμό…».

Το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια υπερψηφίστηκε με 156 ψήφους και τη ΝΔ να μετρά 2 απώλειες, 20 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/05/2021

Πολιτική