Κόσμος

ΕΕ: Ανοίγουν τα σύνορα για τους πλήρως εμβολιασμένους – Διχογνωμία για τη σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης

19.05.2021 | 13:39

Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες, οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Διαιρεμένοι οι Ευρωπαίοι στη σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως βρίσκεται σε αδιέξοδο στο θέμα των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο του Ισραήλ και παράλληλα είναι μεγάλος χορηγός της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους.

Εχθές, στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ δε βρέθηκε κοινή θέση. Κάποιες χώρες, μεταξύ αυτών το Βέλγιο, ζητούν οικονομικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων του Ισραήλ, και κάποιες άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ουγγαρία – που δε συμμετείχε καν στη συνεδρίαση – , είναι υπέρ του Ισραήλ.

Γερμανία και Γαλλία παραμένουν ουδέτερες, δίνοντας σιωπηρή στήριξη στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, αυξάνοντας παράλληλα τη χρηματική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/05/2021

Κόσμος