Ελλάδα

Αλόννησος: Στο νοσοκομείο τουρίστρια μετά την επίθεση φώκιας – Τι λέει στο MEGA η αδερφή της

19.05.2021 | 17:25

Στη θάλασσα, πολύ κοντά στο νησάκι της Κυρά Παναγιάς, βόρεια της Αλοννήσου, μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, που έκανε διακοπές πάνω σε ιστιοφόρο, έζησε στιγμές που δύσκολα θα ξεχάσει.

Η ιδέα της να πλησιάσει πιθανότατα για να χαϊδέψει μια φώκια που είδε στη θάλασσα, αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από ατυχής, αφού το θαλάσσιο θηλαστικό φοβήθηκε και άρχισε να τη δαγκώνει στα πόδια.

Η μαρτυρία της αδερφής της στο LIVE NEWS για τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια της, μαζί με τις πρόσφατες προειδοποιήσεις ψαράδων της περιοχής, δίνουν τροφή για σχόλια και συζητήσεις.

Όλα έγιναν χθες το απόγευμα. Η 50χρονη και η αδελφή της, έφτασαν στο σημείο μαζί με δύο μέλη από το πλήρωμα του σκάφους και έπεσαν για μπάνιο στην θάλασσα.

«Απλά θέλαμε να κολυμπήσουμε εκεί. Ξαφνικά ακούσαμε την αδερφή μου να ουρλιάζει».

Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Η τραυματισμένη γυναίκα σφαδάζει από τους πόνους και μεταφέρεται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Εκεί, οι γιατροί βλέπουν τα τραύματά της στα πόδια και κρίνουν αναγκαία τη μεταφορά της σε νοσοκομείο του Βόλου.

«Δεν έκανε τίποτα κακό, απλά κολυμπούσε στο νερό».

Όπως λέει η αδερφή της, η 50χρονη δεν προσπάθησε να χαϊδέψει τη φώκια. Τονίζει πως όταν την είδε στο οπτικό της πεδίο κολύμπησε για να απομακρυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε.

«Είδε τη φώκια και προσπάθησε να κολυμπήσει μαρκία, όμως η φώκια της επιτέθηκε».

Οι εικόνες που περιγράφει στο LIVE NEWS έχουν γίνει στο νησί της Αλοννήσου κεντρικό θέμα συζήτησης. Ψαράς που γνωρίζει τα νερά όσο λίγοι, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι διάσημες φώκιες, έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα.

«Έχουμε πάρα πολλές φώκιες. Έχουν τριπλασιαστεί. Μας κάνουν ζημιά».

Πάντως για την ώρα, οι καταγεγραμμένες επιθέσεις από φώκιες είναι εξαιρετικά σπάνιες και κόντρα στον κανόνα που θέλει τα πανέμορφα θηλαστικά της περιοχής εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.

Όλοι πάντως αναγνωρίζουν πως το θαλάσσιο πάρκο με τις φώκιες φέρνει έσοδα λόγω του τουρισμού και διαφημίζει το νησί των Σποράδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως και το υποβρύχιο μουσείο που εγκαινίασε πέρυσι ο Σάκης Ρουβάς, σε βάθος 25 μέτρων.

Έναν χρόνο μετά, η περιπέτεια της τουρίστριας ήρθε να επισκιάσει τα πάντα.

Πλέον η 50χρονη βρίσκεται κοντά στην αδερφή της και προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στη θάλασσα της περιοχής.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/05/2021

Ελλάδα