Ελλάδα

Επίθεση με μαχαίρι στη Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι με όρους οι πέντε κατηγορούμενοι, ζήτησαν συγγνώμη

19.05.2021 | 18:16

​Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι πέντε νεαροί κατηγορούμενοι για την επίθεση με μαχαίρι και τη ληστεία σε βάρος 60χρονου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Στους κατηγορούμενους για το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό και ζήτησαν συγγνώμη.

Μάλιστα, ο νεαρός δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος του 60χρονου ομολόγησε την πράξη του και δήλωση στην απολογία του μετανιωμένος.

Σε βάρος των πέντε κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, κατά περίσταση, για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Κατά την εξέταση του 60χρονου, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε δεχθεί μαχαιριά στους γλουτούς και μάλιστα είχαν στρίψει το μαχαίρι μέσα του, ενώ, του είχαν προκαλέσει και διάσειση. Επιπλέον, διαπίστωσαν κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι και κάταγμα στον ώμο.

“Άκου τι θα κάνουμε. Θα μου δώσει ο φίλος κάνα δυο μπουνίδια για να μου κάνει σημάδια. Και μετά θα πω ότι αφού κοπάνησε εσένα μετά κοπάνησε και μένα. Και εκεί τρελάθηκα και του όρμησα. Κάτι τέτοιο σκέφτηκα εγώ”.

Αυτό ήταν το σχέδιο των δραστών, σύμφωνα με τις Αρχές, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη και την κατηγορία.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/05/2021

Ελλάδα