Ελλάδα

Εκάλη: «Βουνά» τα κλαδιά και οι κορμοί δέντρων στους δρόμους – Τι λέει ο δήμαρχος Κηφισιάς στο MEGA

18.05.2021 | 09:10 Eνσωμάτωση

Η «Μήδεια» φαίνεται πως ταλαιπωρεί ακόμα τους πολίτες των βορείων προαστίων. Μετά τις ζημίες που προκλήθηκαν στην περιοχή από την έλευση της κακοκαιρίας λόγων των δέντρων που δεν είχαν κοπεί, τώρα εγκυμονεί ο κίνδυνος της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί οι σωροί κλαδιών και σπασμένων δένδρων παραμένουν στους δρόμους και ο κίνδυνος μιας φωτιάς καθιστά την περιοχή δυνάμει «βόμβα» όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του MEGA. Ρεπορτάζ που έφερε και την παρέμβαση του δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος ανέφερε ότι βρέθηκε στον δρόμο που εντοπίζεται το πρόβλημα και «η κατάσταση στην Εκάλη είναι σχεδόν η ίδια μετά τη Μήδεια. Καθαρίσαμε με μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων μέσα σε λίγες μέρες είχαμε τις ίδιες ποσότητες. Αρκετοί συμπολίτες καθαρίζουμε και ξαναβγάζουν. Αυτή η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη. Στο δρόμο που έγινε το ρεπορτάζ είχαν μαζευτεί όλα.»

«Έκτακτα ο δήμος μας δαπάνησε 400.000 ευρώ και η περιφέρεια Αττικής 800.000 ευρώ. Μιλάμε για ανταποδωτικά τέλη.», ανέφερε ο δήμαρχος που πρόσθεσε ότι το από το Σάββατο και μετά υπάρχει αυξημένη δύναμη στην Εκάλη που σαρώνει πολλούς δρόμους. «Θα ξαναβάλουμε ιδιώτες μόλις πάρω έκτακτη κρατική επιχορήγηση. Πριν βγάλουν πρέπει να τηλεφωνούν», ανέφερε ο κ. Θωμάκος απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες του δήμου.

«Ανεξαρτήτως αν υπάρχουν κονδύλια ή όχι γιατί μετά τα λεφτά θα είναι ανυπολόγιστα», ανέφερε από πλευράς του ο κ. Γιάννης Σταματόπουλος, κάτοικος της περιοχής. «Δεν έχετε δίκιο ότι μαζεύτηκαν και μετά έβγαλαν οι κάτοικοι. Στα όρια του δάσους θα δείτε ότι υπάρχουν κλαδιά εκεί δεν υπάρχει κάποιος ιδιώτης να βγάλει από τις αυλές του.»

Με τον δήμαρχο να καθησυχάζει τους κατοίκους σχετικά με το ζήτημα της δασοπροστασίας από πυρκαγιές.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 18/05/2021