Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ στην Τουρκία – Προετοιμάζεται συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου

14.05.2021 | 21:24

«Ουδείς αναντικατάστατος» ανέφερε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ για την Τουρκία χτυπώντας ηχηρό καμπανάκι στην Άγκυρα από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Πιστεύω πως το γεγονός οτι η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην προώθηση του EAST MED, είναι ένα καθαρό σήμα προς τον Ερντογάν, οτι υπάρχουν και άλλες επιλογές και “δεν είσαι η μόνη επιλογή στην περιοχή”» ανέφερε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ.

Έτοιμος να υποδεχτεί στην Αθήνα τον Τούρκο ομόλογό του δηλώνει ο Νίκος Δένδιας χαρακτηρίζοντας χρήσιμο το έντονο ντιμπέιτ που είχαν στην Αγκυρα.

«Αν και αυτό που φάνηκε να έγινε στην Άγκυρα ήταν αυτό ενός “ανοιχτού διαλόγου”, κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό ήταν χρήσιμο γιατί όλοι άκουσαν ξεκάθαρα σε μια όχι και τόσο διπλωματική γλώσσα τις δύο απόψεις» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Την ημερομηνία του τετ-α-τετ θα την ορίσει ο Μεβλούτ Τσαβύσογλου με το ραντεβού να θεωρείται προπαρασκευαστικό της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν με κυβερνητικές πηγές να μη θεωρούν ιδανικό το κλίμα για μια σύναντηση των δυο ηγετών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ σε ένα μήνα.

Την ευρωπαϊκή διάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τόνισε από τον Έβρο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως τα ελληνικά είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Αναλυτές εκτιμούν πως η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο 63ος γύρος διερευνητικών επαφών και οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/05/2021

Πολιτική