Ελλάδα

Χαλάρωση των μέτρων από την Παρασκευή

13.05.2021 | 20:41

Αλλάζει από την Παρασκευή η καθημερινότητα όλων μας, καθώς τελειώνει η περίοδος της αυστηρής καραντίνας και ανοίγουν μέχρι το τέλος Μαΐου μια σειρά δραστηριοτήτων.

«Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητων- μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας στην πατρίδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ημερολόγιο της επανεκκίνησης

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης:

Αύριο ανοίγουν καζίνο και γραφεία συνοικεσίων και στις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια, οι υπηρεσίες ευεξίας, τα catering και οι χώροι δεξιώσεων΄.

Μέχρι το τέλος του μήνα δεν θα υπάρχει μουσική στην εστίαση, ενώ οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργήσουν όταν το 50% του πληθυσμού εμβολιαστεί.

Τι αλλάζει από τις 14 Μαΐου

Τα sms που μπήκαν αρχικά στη ζωή μας τον Μάρτιο του 2020 για τις μετακινήσεις και στη συνέχεια για το λιανεμπόριο καταργούνται, ενώ την ίδια στιγμή απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στην χώρα με κανόνες και μέτρα προστασίας.

Ειδικά για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα είναι απαραίτητο αυτοδιαγνωστικό ή μοριακό τεστ για την έκδοση ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτήριων ή βεβαίωση πλήρους εμβολιασμού, ενώ για όσους έχουν νοσήσει σχετική βεβαίωση.

Αλλαγές έχουμε και στο ωράριο κυκλοφορίας καθώς πλέον διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί έως τις 00:30 το βράδυ.

Παρελθόν αποτελεί πλέον για το λιανεμπόριο το click away και το click in shop. Οι καταναλωτές θα μπορούν να προσέρχονται στα καταστήματα ελεύθερα τηρώντας τους κανόνες αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης την Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα λειτουργήσουν ανοιχτά θέατρα και θερινοί κινηματογράφοι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/05/2021

Ελλάδα