Πολιτική

Εύσημα Τσίπρα για τη στροφή Μπάιντεν στην οικονομική πολιτική

13.05.2021 | 20:58

Με τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρη συνεχίστηκε, για τέταρτη ημέρα, το Φόρουμ των Δελφών.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Φόρουμ των Δελφών μίλησε για δύο ιστορικές τομές που συντελούνται στον πλανήτη, η υγειονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφερε ως παράδειγμα τη στροφή Μπάιντεν στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ για να ξεπεραστούν αυτές οι κρίσεις.

«Αυτές οι κρίσεις δεν γίνεται να ξεπεραστούν με την ανακύκλωσή τους ακριβώς γιατί εδώ δεν έχεις καύσιμα. Ο Μπάιντεν συλλαμβάνει αυτό που λέει ο ΠΟΥ, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής πουθενά αν όλοι δεν είμαστε ασφαλείς παντού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις πρωτοβουλίες Μπάιντεν για το κλίμα αναφέρθηκε και ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών Τόνι Μπλέρ σημειώνοντας ότι η διάσωση του πλανήτη δεν γίνεται χωρίς τη βοήθεια της Κίνας.

«Η πρόσφατη αμερικανική πρωτοπορία είναι εξαιρετικά σημαντική. Όποιες διαφορές κι αν έχουμε με την Κίνα σε αυτό το θέμα έχουμε απολύτως κοινά ενδιαφέροντα, δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυτή» τόνισε ο Τόνι Μπλερ.

Η καθαρή ενέργεια μπορεί να είναι και φθηνή ενέργεια ήταν η απάντηση του προέδρου της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρι στην ερώτηση της Ράνιας Τζίμα από το MEGA που συντόνισε τη συζήτηση.

«Δεν αρκεί να αντιστρέψεις την κλιματική αλλαγή είναι και να φέρεις φθηνή και αποκεντρωμένη ενέργεια στους πληθυσμούς που σήμερα δεν την έχουν» συμπλήρωσε ο κ. Περιστέρης.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΕΚ –ΤΕΡΝΑ στην Ελλάδα υπάρχει η πολιτική βούληση για επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης αναδεικνύοντας ως σημαντική επενδυτική ευκαιρία για την Ελλάδα την παράκτια αιολική ενέργεια.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/05/2021

Πολιτική