Υγεία

Δεν συνδέεται με τον εμβολιασμό ο θάνατος της 65χρονης στο Ίλιον

13.05.2021 | 17:43 Eνσωμάτωση

Σε χρόνια στεφανιαία νόσο κι όχι σε θρομβώσεις ή άλλες παρενέργειες του εμβολίου οφείλεται τελικά ο θάνατος της 65χρονης από το Ίλιον.

«Δεν συνδέεται ο θάνατος της από τον προηγηθέντα εμβολιασμό της» σημείωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ενώ ο Νίκος Καλόγριας πρόσθεσε πως «μετά το τέλος των ιστολογικών εξετάσεων, η αιτία θανάτου είναι πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις μυοκαρδίου σε έδαφος στεφανιαίας νόσου και παλαιότερων εμφραγμάτων».

Το μοιραίο συνέβη στις 30 Μαρτίου έξω από το Κέντρο Υγείας της περιοχής, λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της με Αstrazeneca.

«Δεν βρέθηκαν θρομβώσεις ούτε αλλεργικές αντιδράσεις, δεν βρέθηκαν τέτοια ευρήματα που να συνδέονται αιτιωδώς με τον προηγηθέντα εμβολιασμό της» συμπλήρωσε ο κ. Καρακούκης.

Περισσότερες παρενέργειες με mix & match εμβολίων

Τα ραντεβού των εμβολιασμών τρέχουν, ενώ μέχρι τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί 5 εκατ. πολίτες.

Τα νέα ευρήματα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης φαίνεται πως «χαλάνε» τα σχέδια όσων υπολόγιζαν να κάνουν τη 2η δόση με άλλο εμβόλιο από εκείνο της Astrazeneca. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη η ανάμιξη διαφορετικών εμβολίων αυξάνει τελικά τη συχνότητα παρενεργειών.

Έξι εκατομμύρια δόσεις Astrazeneca περιμένει επιπλέον η χώρα μας με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να διαβεβαιώνει πως η δεύτερη δόση των πολιτών είναι εξασφαλισμένη. «Είναι εξασφαλισμένες και όλες οι δεύτερες δόσεις και οι πρώτες δόσεις όσων έχουν κλείσει ήδη ραντεβού. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας γι’ αυτό» υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος τώρα των επιστημόνων είναι να πειστούν να εμβολιαστούν οι αναποφάσιστοι.

«Το στοίχημα είναι από το 50% της εμβολιαστικής κάλυψης πρέπει να φτάσουμε στο 70% ή στο 80% δηλαδή να πείσουμε όσους δεν είναι σίγουροι, που μάλλον δεν θέλουν» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς θ’ ανοίξει μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικιακές ομάδες τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. «Μόλις εξασφαλιστεί η καθολική παροχή εμβολίων στον πληθυσμό μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κρίσιμες δομές υγείας και κέντρα ευάλωτου πληθυσμού» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα σε αναλογία πληθυσμού είναι πρώτη σε εμβολιασμούς στους G20.

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο η γιατρός που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο οδηγήθηκε η γιατρός από το Κέντρο Υγείας Λαμίας που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αίτημα ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης κατέθεσε στο ΑΤ Βόλου η μητέρα της, ανησυχώντας για την υγεία της.

Ενημερώθηκε η εισαγγελία Λαμίας που παρήγγειλε την εξέταση της από ψυχιάτρους Δημόσιου Νοσοκομείου όπως προβλέπει ο νόμος. Η γυναίκα εξετάστηκε τόσο στο νοσοκομείο Λαμίας όσο και στο εφημερεύων Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στην Αθήνα όπου διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/05/2021