Ελλάδα

Δημητρακόπουλος: Να αλλάξουν οι χρόνοι των ποινών για τα ειδεχθή εγκλήματα

13.05.2021 | 18:29

Πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και της επιτροπής παρακολούθησης ποινικού κώδικα, είναι ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής έκτισης ποινής να διπλασιαστεί από τα 2/5 στα 4/5 για τα σοβαρά εγκλήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

«Μέχρι τα μέσα του 2021 θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε τις αλλαγές στον ΠΝ, βάσει του χρονοδιαγράμματος, δεν βιαζόμαστε, δε βασιζόμαστε στην ψυχολογία της στιγμής» ξεκαθάρισε.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ποινικολόγος, σημείωσε ότι η δουλειά των δικηγόρων είναι «να υπερασπίζονται τον άνθρωπο και όχι το έγκλημα».

Αναφερόμενος στο έγκλημα των Γλυκών Νερών, ο γνωστός ποινικολόγος σημείωσε ότι «κανένας δικηγόρος δε θα υπερασπιστεί τους δράστες. Έχουμε τις αξιακές μας αρχές που δε μας επιτρέπουν σε τόσο στυγερά εγκλήματα να είμαστε υπερασπιστές».

Σχετικά με τις ποινές που αντιμετωπίζουν δράστες ειδεχθών εγκλημάτων, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει να αλλάξει ο χρόνος της φυλάκισης, καθώς ο πραγματικός χρόνος που κάθονται στη φυλακή σκληροί εγκληματίες είναι μικρός.

«Αυτό που θα πρέπει να κανί η πολιτεία είναι να ενισχύσει τα μέτρα αστυνόμευσης στις περιοχές ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

«Θα πρέπει συντεταγμένα να κουβεντιάσουμε τον τρόπο έκτισης των ποινών», επισήμανε ο ποινικολόγος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία.

«Βάζουμε έναν γόνιμο προβληματισμό, οι πολιτικοί μπορούν να το αλλάξουν αυτό», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 13/05/2021

Ελλάδα