Ελλάδα

Lockdown: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, λιανεμπόριο κι ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

11.05.2021 | 13:26

Αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι αλλαγές που θα μας φέρουν ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα. Το Σάββατο ανοίγει ο τουρισμός, θα καταργηθούν τα sms, από βδομάδα θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτήν την ώρα πάντως είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών.

Μέχρι τις 25 Ιουνίου όλοι οι κάτοικοι όλων των ελληνικών νησιών θα έχουν εμβολιαστεί και μάλιστα κυρίως με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.

Αυτή την ώρα ο επικεφαλής της επιχείρησης “Ελευθερία” Μάριος Θεμιστοκλέους αναλύει στον πρωθυπουργό, τους δημάρχους των νησιών, τους περιφερειάρχες και τους υπουργούς Βασίλη Κικίλια και Στέλιο Πέτσα αυτό το σχέδιο για τον οριζόντιο εμβολιασμό στα νησιά προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να έχουμε χτίσει τείχος ανοσίας.

Είναι προφανές ότι έτσι θα στείλουμε ηχηρό σήμα στους τουρίστες να επιλέξουν τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους φέτος το καλοκαίρι ενώ να υπενθυμίσω ότι ήδη εκείνα με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους είναι ήδη covid free.

Αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις και για το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων. Από αυτή την Παρασκευή θα μετακινούμαστε χωρίς μηνύματα, το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί από τις 23.00 το βράδυ μάλλον τα μεσάνυχτα ή μπορεί και μέχρι τις 00.30 ενώ θα δοθούν διευκρινήσεις και για τον τρόπο που θα μετακινούμαστε εκτός νομού.

Επίσης θα δοθεί οδικός χάρτης για το πώς και πότε θα ανοίξουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα .

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/05/2021

Ελλάδα