Κόσμος

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ινδία: Νεκροί από κορωνοϊό ξεβράζονται στις όχθες του Γάγγη

11.05.2021 | 14:12 Eνσωμάτωση

Η υγειονομική κρίση στην Ινδία παίρνει όλο και πιο δραματικές διαστάσεις. Τα lockdown που επιβάλλει η Κυβέρνηση στις μεγάλες πόλεις δεν λειτουργούν καθώς εκατομμύρια Ινδοί σπεύδουν στην επαρχία μεταφέροντας και στις εκεί κοινότητες τον ιό. Τα νοσοκομεία αδυνατούν να προσφέρουν ακόμη και τα βασικά. Σε απόγνωση οι πολίτες που δεν μπορούν να θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους εγκαταλείπουν τις σορούς τους στα νερά του Γάγγη. Οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.

Δεκάδες σοροί νεκρών από κορωνοϊό ξεβράζονται στις ακτές του Γάγγη.

Οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα και τρόπο να θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους εναποθέτουν τους νεκρούς τους στα νερά του ιερού τους ποταμού.

Τα αυστηρά lockdown που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της χώρας στις μεγάλες πόλεις δεν λειτουργούν. Εκατομμύρια Ινδοί φεύγουν για την επαρχία μεταφέροντας κι εκεί τον φονικό ιό.

Τα νοσοκομεία αδυνατούν να προσφέρουν ακόμη και τα βασικά.

Ασθενείς με κορωνοϊό στοιβάζονται κατά χιλιάδες σε κρεβάτια που τοποθετούνται σε όλους τους χώρους των νοσοκομείων.

Μέλη των οικογενειών των ασθενών να εκτελούν χρέη γιατρών και νοσηλευτών καθώς το υγειονομικό προσωπικό αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη λαίλαπα του ιού.

Την ίδια στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει πως το ινδικό στέλεχος είναι τεράστια απειλή.

Την ώρα που η επιστήμη παλεύει με την ασύμμετρη απειλή χιλιάδες είναι οι Ινδοί που προσφεύγουν σε γιατροσόφια για να προφυλαχθούν από τη νόσο. Οι εκκλήσεις από την ιατρική κοινότητα συνεχείς.

Στην Ινδία τα κρούσματα καθημερινά ξεπερνούν τις 300.000 με τις αρχές να ανακοινώνουν σχεδόν 4000 θανάτους το 24ωρο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/05/2021