Καιρός

Ηλιοφάνεια την Τετάρτη σε όλη τη χώρα

11.05.2021 | 14:01

Την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Θα συνεχιστεί ο καλός καιρός και για το υπόλοιπο της ημέρας, με τη μόνη διαφορά ότι από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα επηρεάζουν κατά διαστήματα τόσο τα ηπειρωτικά όσο και τα νησιά του Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ θα έχουν μετατοπιστεί ανατολικότερα, αφήνοντας με καθαρό ουρανό τις υπόλοιπες περιοχές. Το απόγευμα στα βόρειο βορειοδυτικά ορεινά τμήματα και κυρίως στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο προβλέπονται τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ,με 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα ανέβει λίγο στις υπόλοιπες περιοχές. 26 βαθμούς στα βόρεια, 29 στην κεντρική Ελλάδα και στο Αιγαίο από 23 βαθμούς στις Κυκλάδες, μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι , βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Στην Αττική το πρωί και το βράδυ αναμένεται πιο καθαρός ουρανός, με αραιές νεφώσεις ενδιάμεσα, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία από 15-26 και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη κατά βάση αραιή συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 14-24 με νοτιοανατολικό άνεμο 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν θα λείψουν κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις , οι οποίες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία, θα δώσουν το απόγευμα λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, 25-26 βαθμούς στα δυτικά και νότια, 27-30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Το νοτιοδυτικό ρεύμα στα πελάγη θα διατηρηθεί, σε ήπιες εντάσεις , δεν θα ξεπεράσει τα 3-5 μποφόρ, και στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα πλησιάσει κατά μέσο όρο τους 25-29 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/05/2021

Καιρός