Κόσμος

Κορωνοϊός – Ευρώπη: Αίρονται τα μέτρα περιορισμού σε μεγάλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου

11.05.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Η Ισπανία κάνει τα πρώτα βήματα στην κανονικότητα, κι ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει την άρση των περιορισμών. Επεισοδιακή ήταν η χαλάρωση των μέτρων στη Βαρκελώνη, όπου η αστυνομία επενέβη και διέλυσε το πλήθος των νεαρών. Στη Βρετανία, εντυπωσιακή είναι η μείωση κρουσμάτων και θανάτων, ενώ για την επόμενη μέρα προετοιμάζεται και η Ιταλία.

Σκηνές που θυμίζουν νυχτερινή ζωή πρό πανδημίας.

Με ηχεία στα χέρια, χωρίς να φορούν μάσκες και χωρίς αποστάσεις νεαροί Ισπανοί γιόρτασαν την άρση των περιορισμών στη χώρα καθώς πλέον τα εστιατόρια θα μπορούν να σερβίρουν έως τις 11 το βράδυ ενώ επιτρέπονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Η χαρά τους κράτησε λίγο καθώς η αστυνομία επενέβη στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης για να απομακρύνει τους απείθαρχους νέους.

Στην χώρα καταγράφονται κατά μέσο όρο 6000 κρούσματα ημερησίως και 82 θάνατοι.

Ναι στις αγκαλιές λέει πλέον ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνοντας τον νέο οδικό χάρτη της άρσης των περιορισμών στη χώρα.

Από την 17η Μαϊού ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι σε πάμπ και καφετέριες, επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως και 30 ατόμων σε υπαίθριους χώρους και 6 ατόμων ή 2 νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους. Ανοίγουν θέατρα και κινηματογράφοι.

Στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρό έχουν καταγραφεί 1770 νέες μολύνσεις και μόλις 2 θάνατοι.

Σε covid – free ανακήρυξε το νησί Κάπρι ο Περιφερειάρχης της Καμπανίας Βιτσέντζο ντε Λούκα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την αισιοδοξία για την τουριστική βιομηχανία.

Στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο έχουν εντοπιστεί 8272 νέα κρούσματα και 139 θάνατοι.

Το νησί Κάπρι ωστόσο είναι έτοιμο να δεχθεί τουρίστες καθώς σύμφωνα με τον περιφερειάρχή έχουν πλήρως εμβολιαστεί και οι 14.000 κάτοικοι του νησιού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/05/2021