Υγεία

Κορωνοϊός: Από τις 10/06 «ξεκλειδώνουν» οι εμβολιασμοί για τους 18-29 ετών – Πότε αναμένονται οι εμβολιασμοί των μαθητών

11.05.2021 | 13:16

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, σύμφωνα με την προτεραιότητα της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Περίπου από τις 10 Ιουνίου η ηλικιακή ομάδα 18-29 θα ξεκλειδώσει την «Ελευθερία», στην τελική ευθεία για το τείχος ανοσίας.

Στόχος είναι οι νέοι που είτε θα έχουν τελειώσει το σχολείο και θα φύγουν για διακοπές, είτε θα ξεκινήσουν να εργάζονται σε τουριστικά μέρη, να έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και μετά αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια.

Θα προηγηθεί η ομάδα 40-44 και θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο η ομάδα 30-39. Τότε, οι πολίτες αυτών των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν όχι μόνο με AstraZeneca, αλλά και με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τα εμβολιαστικά κέντρα.

Για εμβολιασμό των μαθητών από την επόμενη σχολική χρονιά, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό μαθητών. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη στην Ε.Ε. η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής παθολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα «Τραγικό λάθος να μην εμβολιαστεί κάποιος που είναι άνω των 70 ετών».

Κόκκινος συναγερμός στο Μεσολόγγι

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Μεσολόγγι, λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων, καθώς μέσα σε μόλις μια εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα πενταπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 233, ενώ όλο και περισσότερα τεστ βγαίνουν θετικά.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου αποφάσισε τη διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ειδικά σχολεία, έως και αύριοΤετάρτη, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνουν οι εμβολιασμοί των μαθητών

Εχτές η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει σοβαρή μελέτη των ερευνών, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τους εμβολιασμούς των παιδιών, μόνο αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός θα αφορά σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/05/2021

Υγεία