Κόσμος

Αιματηρές συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ και διεθνής ανησυχία: 24 νεκροί εχθές – Ανάμεσά τους 9 παιδιά

11.05.2021 | 13:28

Επεκτείνεται η ένταση και τα αιματηρά επεισόδια που ξεκίνησαν από την ανατολική Ιερουσαλήμ μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Ολονύχτιοι ήταν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα με περισσότερους από 20 νεκρούς, ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποιεί ότι οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν.

Η νύχτα γίνεται μέρα από τις ισχυρές εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι τα ισραηλινά αντίποινα για τις ρουκέτες, που εκτόξευσαν Παλαιστίνιοι μαχητές από τη Γάζα.

24 άνθρωποι, ανάμεσα τους εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν στη Γάζα σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως ανάμεσα στους είναι τουλάχιστον 15 μέλη της Χαμάς, της ισλαμικής οργάνωσης που διοικεί την περιοχή.

Οι σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ μετά την προειδοποίηση της Χαμάς ότι θα χτυπήσει μετά τον τραυματισμό εκατοντάδων Παλαιστινίων στις χθεσινές βίαιες συγκρούσεις με Ισραηλινούς αστυνομικούς στο τέμενος του Αλ Άκσα.

Λάδι στη φωτιά της έντασης, που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες έριξε η πορεία Εβραίων εθνικιστών για την προσάρτηση της ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ το 1967. Το νέο κύμα βίας προκάλεσαν οι εξώσεις Παλαιστινίων από την συνοικία Σέικ Τζάρα της ανατολικής Ιερουσαλήμ για να πάρουν τα σπίτια τους Εβραίοι υπήκοοι.

Οι Παλαιστίνιοι, που ζουν στην περιοχή από το 1950, όταν οι οικογένειες τους εκδιώχθηκαν από το Ισραήλ από τα σπίτια τους στη Χάιφα και άλλες πόλεις, δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν από τα σπίτια τους.

Το χαμογελαστό πρόσωπο της Μάριαμ αλ – Αφίφι την ώρα που την συλλαμβάνουν Ισραηλινοί αστυνομικοί μετά από άλλη μια νύχτα συγκρούσεων, έγινε τις τελευταίες ημέρες το σύμβολο της αποφασιστικότητας τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/05/2021

Κόσμος