Πολιτική

Κάλυψη Φίλη σε Αχτσίογλου για πανδημία – Κακλαμάνης για Πατέλη: «Να προσέχουν τι λένε οι τεχνοκράτες»

10.05.2021 | 09:49 Eνσωμάτωση

Τις δηλώσεις της βουλευτού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Έφης Αχτσιόγλου, ότι η πανδημία είναι ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του οικονομικού σύμβουλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, ότι τα διδακτορικά είναι αρνητικό εφόδιο κλήθηκαν να σχολιάσουν οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Νίκος Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Όποιος προσπαθεί να επωφεληθεί από μια τέτοια κρίση, ή οποιαδήποτε μορφή κρίσης, τότε δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, κάνοντας λόγο ότι είναι θετικό το τελικό ισοζύγιο διαχείριση της πανδημίας της χώρας

«Δεν είναι ακριβές και ορθό ότι η πανδημία τελειώνει που λέει η κυβέρνηση. Δεν επιστρέφουμε σε καμία κανονικότητα» είπε οκ. Φίλης.

«Ο λόγος της κ. Αχτσίογλου» υπογράμμισε, «είχε μια ουσιαστική διάσταση. Πρέπει να ξεφύγουμε από την παγίδα της ‘’κανονικότητας’’. Αυτή η κανονικότητα που ξέραμε οδήγησε σε μια πολλαπλή κρίση. Χρειαζόμαστε μια καινούργια πραγματικότητα. Μαζί με την πανδημία, πέθανε ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτά τα θέματα έθεσε η κ. Αχτσιόγλου. Το νόημα όσων είπε αυτό είναι. Ο καθένας μιλάει με τον τρόπο του».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Πατέλη, ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι «εκτιμώ ότι ο κ. Πατέλης κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Έχω όμως να απαντήσω στον κάθε κ. Πατέλη, ότι η δική μου διδακτορική διατριβή μου πήρε 3,5 χρόνια. Αλλά δεν καθόμουν να κάνω τη διατριβή σπίτι μου, δούλευα και στο νοσοκομείο. Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε συγγνώμη και ότι δεν είναι πολιτικοί. Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».

Πρόσθεσε δε ότι ο Αλέξης Πατέλης δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία με όσα είπε.

«Η ουσία όσων είπε είναι μια προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος της μόρφωσης των παιδιών. Σήμερα αμφισβητείται η αξία του διδακτορικού, προχθες αμφισβητήθηκε η αξία να συνεχίσουν τα παιδιά τις σπουδές στο λύκειο. Φέτος θα έχουμε 25.000 λιγότερα παιδιά στα πανεπιστήμια» αντέτεινε ο κ. Φίλης, κάνοντας λόγο ότι ο κ. Πατέλης περιέγραψε με κυνικότητα το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/05/2021