Υγεία

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Σε φουλ ρυθμούς οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα

10.05.2021 | 13:14

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εμβολιαστική διαδικασία. Ο Υπουργός Υγείας γνωστοποίησε πως η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου και πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών. Ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμό των μαθητών αναφέροντας πως είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

H «Επιχείρηση Ελευθερία» επιταχύνεται.

Ο υπουργός Υγείας , Βασίλης Κικίλιας, έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τα εμβόλια, τα self tests και τις εξελίξεις στο επόμενο διάστημα. Κι όπως είπε η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμένους μαθητές.

Αφού είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ η διαδικασία για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως πρέπει να φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα, καθώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Έδωσε όμως απαντήσεις και για το εμβόλιο της Astrazeneca στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε. μετά τον Ιούνιο.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως οι δόσεις για τη χώρα μας είναι εξασφαλισμένες, καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ακόμη τη δεύτερη δόση. Επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο»

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου και μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.

Tι λένε οι ειδικοί

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Αναφορικά με τα εμβόλια της AstraZeneca ο καθηγητής τόνισε ότι: Η επικοινωνιακή λαίλαπα με το AstraZeneca θα κοστίσει χιλιάδες ζωές.

Θρίλερ με το θάνατο 68χρονης

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια μίας 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, η οποία έχασε τη ζωή μία ημέρα μετά τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, η άτυχη γυναίκα παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα, εμετούς και ζαλάδες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μετά από 3 ώρες που ήταν καλύτερα, πήρε εξιτήριο, αλλά την επομένη παρουσίασε ξανά τα ίδια συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά χωρίς τις αισθήσεις της και λίγη ώρα αργότερα να διασωληνωθεί και να πεθάνει.

Για το περιστατικό πραγματοποιείται έρευνα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και το υπουργείο Υγείας.

Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca

Εξασφαλισμένες είναι οι δόσεις των εμβολίων, τόσο για εκείνους που έχουν κάνει την πρώτη δόση, όσο και για τα προσεχές κλεισμένα ραντεβού.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/05/2021

Υγεία