Ελλάδα

Σε φουλ ρυθμούς οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα

09.05.2021 | 20:13

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμών, την ώρα που οι αρχές εξετάζουν κατά πόσο συνδέεται ο θάνατος μιας 68χρονης με τον εμβολιασμό.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Χθες, χορηγήθηκαν πάνω από 110.000 δόσεις. Οι αρχές εκτιμούν ότι με το ρυθμό που πηγαίνουν οι εμβολιασμοί, θα ξεπεράσουμε τον αρχικό προγραμματισμό για το Μάιο.

Θρίλερ με τον θάνατο 68χρονης

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η οικογένεια μίας 68χρονης γυναίκας στην Πέλλα, η οποία έχασε τη ζωή μία ημέρα μετά τη δεύτερη δόση από το εμβόλιο της Pfizer.

«Η οικογένεια της 68χρονης είναι υπέρ των εμβολιασμών. Η 68χρονη εμβολιάστηκε για να προστατευθεί και να προστατέψει τους γύρω της. Θέλουμε απλά να δούμε τις πραγματικά συνέβη και έφυγε από την ζωή, χωρίς να έχουμε επιλέξει τη λάθος κατεύθυνση» υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, η άτυχη γυναίκα παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα, εμετούς και ζαλάδες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Μετά από τρεις ώρες που ήταν καλύτερα, πήρε εξιτήριο, αλλά την επομένη παρουσίασε ξανά τα ίδια συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά χωρίς τις αισθήσεις της και λίγη ώρα αργότερα να διασωληνωθεί και να πεθάνει.

Για το περιστατικό πραγματοποιείται έρευνα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και το υπουργείο Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/05/2021

Ελλάδα