Ελλάδα

Γιορτή της Μητέρας: Μήνυμα ελπίδας από μητέρες που γέννησαν ενώ νοσούσαν με κορωνοϊό

09.05.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας, μία πολύ τρυφερή ημέρα και το MEGA αποφάσισε να την αφιερώσει σε κάποιες μαμάδες που έφεραν τα παιδιά τους στον κόσμο υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Η Μαρίνα και η Σταματία έγιναν μητέρες ενώ νοσούσαν με κορωνοϊό. Πάλεψαν μόνες τους, χωρίς συγγενείς και φίλους και νίκησαν τον ιό. Στην αρχή, λόγω των μέτρων, δεν μπορούσαν να αγκαλιάσουν το νεογέννητο μωράκι τους.

«Πήγα στο νοσοκομείο, με παρέλαβε ένας γιατρός, όταν γέννησα άκουσα για λίγα λεπτά το κλάμα του παιδιού, ήταν πάρα πολύ δύσκολο όλο, έχω ένα ακόμη αγγελούδι, ήταν θετικό, δεν μπορούσα να το δω μου έλλειπε πάρα πολύ».

Σήμερα, που γιορτάζουν οι μητέρες, στέλνουν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Νικητήριες της ζωής

H Μαρίνα γέννησε πρόωρα με καισαρική τομή, λόγω επιδεινούμενης πνευμονίας από τον κορωνοϊό.

«Φοβήθηκα πολύ και για τη ζωή μου και για του παιδιού, ενώ ξεκίνησα ασυμπτωματική μετά εμφάνισα συμπτώματα, μετά από εξετάσεις ο γιατροί μου είπαν πως τα πνευμόνια μου είχαν καλυφθεί στο 70 % σε σημείο που είπα είναι μέχρι εδώ για τη ζωή μου».

Σε όλη αυτήν την κατάσταση γιατροί και νοσοκόμες ήταν συνεχώς διπλά στις νέες μανούλες.

«Νιώθαμε πάρα πολύ κοντά στις μανούλες που έπρεπε να γεννήσουν σε αυτές τις συνθήκες, πιάσαμε τον εαυτό μας να δακρύζει τόσο από χαρά αλλά και από στεναχώρια γιατί ήταν στην πιο ευχάριστη στιγμή της ζωής τους αλλά έπρεπε να στερηθούν τα συγγενικά πρόσωπα».

Ημέρα αφιερωμένη στη μητέρα

«Χρόνια σας πολλά από τον Δήμο Πειραιά».

Τη σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στις μανούλες, ο δήμος Πειραιά μοίρασε κόκκινα τριαντάφυλλα.

Κόκκινα τριαντάφυλλα δόθηκαν συμβολικά από τον δήμο Πειραιά και στα δυο νοσοκομεία της πόλης, το Τζάνειο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Μεταξά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/05/2021