Πολιτική

Αναταράξεις από τις δηλώσεις Αχτσιόγλου – Σκληρό «μπρα ντε φερ» με Πελώνη

09.05.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία φράση της Έφης Αχτσιόγλου πως ότι η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά και πως αποτελούν ευκαιρία οι ρωγμές που δημιούργησε η πανδημία.

Ως τη μεγάλη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου τις ρωγμές που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία εξαιτίας της στροφής που έκανε και η ίδια η ΕΕ στον τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

«Αυτές οι ρωγμές που υπήρξαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή, είναι μια ευκαιρία που η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εκμεταλλευτεί».

Αυτό όμως που προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της ΝΔ ήταν η φράση τής τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά γιατί ενισχύει τον ατομικισμό στον οποίο επενδύει όπως είπε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

«Η κυρία Αχτσιόγλου εξήγησε με απόλυτα κυνικό τρόπο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά και συντονισμένα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία».

Η Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας μέσω Facebook, έκανε λόγο για φωστήρες του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ οι οποίοι δεν κατάλαβαν τίποτα απ’ όσα είπε.

«Γι’ αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι τέτοιου τύπου αστείοι μηχανισμοί δεν θα μας κάνουν να αυτολογοκρινόμαστε, ούτε φυσικά και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας».

«Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται απο την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο», ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/05/2021