Ελλάδα

Πρεμιέρα αύριο για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια με self tests

09.05.2021 | 19:56

Ανοίγουν αύριο όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ βέβαιη θεωρείται η παράταση του σχολικού έτους, αλλά και η έναρξη του νέου νωρίτερα- αλλά σε κάθε περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβριο.

Λίγες ώρες απομένουν για το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων και αρκετοί μαθητές και γονείς ψάχνουν στο παρά πέντε στα εφημερεύοντα φαρμακεία να αγοράσουν self tests, μιας και η πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν να τα προμηθευτούν δωρεάν με τον ΑΜΚΑ έκλεισε χθες το απόγευμα.

Πρόβλημα υπάρχει όμως και με την ηλεκτρονική υποβολή του αποτελέσματος, καθώς στην περίπτωση που ο γονέας δεν έχει προμηθευτεί εγκαίρως το δωρεάν τεστ το σύστημα απαγορεύει τη δήλωση του αποτελέσματος. Σε αυτή την περίπτωση η δήλωση πρέπει να γίνει χειρόγραφα και να δοθεί στο σχολείο.

Την ίδια ώρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη θα διατίθενται τα self test στους μαθητές.

«Καμπάνες» στους απείθαρχους

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις τάξεις μόνο με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ. Ο έλεγχος πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα και το αποτέλεσμα δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να κάνουν self – test θα έχουν μείωση στον μισθό τους.

Παράλληλα, «πράσινο φως» δόθηκε και για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των φροντιστηρίων για τους μαθητές της γ’ λυκείου από τις 10 του μήνα.

Γυμνάσια και λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, στις 14 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ τα δημοτικά σχολεία θα ρίξουν αυλαία στις 25 Ιουνίου.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι «η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα» ωστόσο γονείς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας επισημαίνουν πως υπάρχει συνωστισμός στις τάξεις.

Την ίδια ώρα η νέα σχολική χρονιά φαίνεται πως θα ξεκινήσει νωρίτερα φέτος.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Μεσολόγγι από αυριο μέχρι και την Τετάρτη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στις 17 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/05/2021

Ελλάδα