Υγεία

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το πρόγραμμα «Ελευθερία»: Ξεπέρασαν τους 3,64 εκατ. οι εμβολιασμοί

09.05.2021 | 13:13

Με γοργούς ρυθμούς οικοδομείται στη χώρα το τείχος ανοσίας κατά του κορωνοϊού μέσω των εμβολιασμών, οι οποίοι σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, έχουν πλέον σπάσει το όριο των 4 εκατομμυρίων δόσεων. Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η ανταπόκριση του ιδιωτικού τομέα για ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία», με στόχο την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Τα 3,64 εκατ. ξεπέρασαν οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει συνολικά στη χώρα μας κατά του κορωνοϊού. Οι αρχές εκτιμούν ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τις τελευταίες εβδομάδες οι νέες νοσηλείες στις ηλικιακές ομάδες που έχουν εμβολιαστεί, καταγράφουν σημαντική μείωση.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού στις ηλικίες 30-44 ετών αγγίζουν ήδη τα 300.000. Ωστόσο, στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας καταγράφεται διστακτικότητα.

Χθες, Σάββατο, έγιναν πάνω από 110.000 εμβολιασμοί και ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 5,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί συνολικά, οι αρχές εκτιμούν ότι τελικά θα ξεπεράσουμε τα 5,5 εκατομμύρια.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/05/2021

Υγεία