Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Σπάνια δημόσια εμφάνιση της συζύγου του Κιμ

09.05.2021 | 13:37 Eνσωμάτωση

Στη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση μαζί με τη σύζυγό του, που έκανε μόλις την τρίτη δημόσια εμφάνιση της από την αρχή του χρόνου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες, στις οποίες ο Κιμ ευχήθηκε να είναι οι «αιώνιες μαγείρισσες της επανάστασης».

Η εμβληματική εκφωνήτρια της κρατικής – και μοναδικής – τηλεόρασης της Βόρειας Κορέας δεν μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της όταν περιγράφει την υποδοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν και της συζύγου του από τα μέλη του στρατού.

Στη σπάνια, μόλις τρίτη από την αρχή του έτους, δημόσια εμφάνισΉ της, η Ρι Σολ Γιου παρακολούθησε με τον σύζυγό της μουσικοθεατρική παράταση που έδωσαν οι σύζυγοι των στρατιωτικών.

Ο αγαπημένος ηγέτης, όπως υποχρεούνται να αποκαλούν οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας τον Κιμ Γιονγκ Ουν, έδειχνε σκεπτικός καθώς έβλεπε την παράσταση που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε ως στόχο να αναδείξει το ρόλο των γυναικών ως νοικοκυρές που δίνουν προτεραιότητα στις υπηρεσίες τους προς το κράτος παρά προς τις οικογένειες τους.

Η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι η πρώτη σύγχρονη «πρώτη κυρία» της Βόρειας Κορέας, λένε αναλυτές. Η παρουσία της δίπλα του θεωρείται πως βελτίωσε την εικόνα του, γι’ αυτό και οι εμφανίσεις της σε επιλεγμένες συμβολικές για το καθεστώς εκδηλώσεις φαίνονται καλά μελετημένες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/05/2021