Ελλάδα

Lockdown: Κορωνοπάρτι μόλις… κλείσει η εστίαση – Έλεγχοι & πρόστιμα

09.05.2021 | 19:02

Η εστίαση μπορεί να άνοιξε, αλλά για κάποιους αυτό δεν είναι αρκετό. Στο Γκάζι, στο Χαλάνδρι, αλλά και στην Χαλκίδα και την Πάτρα στήθηκαν ατελείωτα κορωνοπάρτι στους δρόμους με δυνατή μουσική και αλκοόλ.

Μπάρ στο Γκάζι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Παρ’ όλο που είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και η απαγόρευση της μουσικής, νεαροί χορεύουν και τραγουδάνε αγκαλιασμένοι με το ποτό στο χέρι.

Κορωνοπάρτι και στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι. Τα καφέ και τα μπαρ είχαν κλείσει και το γλέντι μεταφέρθηκε στο δρόμο.

Εικόνες συνωστισμού και στο κέντρο της Πάτρας με εκατοντάδες νεαρούς να πίνουν το ποτό τους στους δρόμους, ενώ στην παραλία της Χαλκίδας παρέες ξεχύθηκαν στο δρόμο μόλις έκλεισαν τα μπαρ για να συνεχίσουν το πάρτι.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πλατεία Σπλάντζας στα Χανιά, μετά από κορωνοπάρτι 1.000 περίπου ατόμων. Πίσω τους άφησαν σπασμένα τραπέζια, κι έναν απίστευτο σκουπιδότοπο.

Οι επαγγελματίες της εστίασης επιμένουν ότι το περιορισμένο ωράριο εντείνει τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες.

Γεμάτα τα τραπέζια

Μετά από έξι μήνες με κλειστή την εστίαση η ανάγκη για μια έξοδο με την οικογένεια και τους φίλους φαίνεται πως ήταν μεγάλη. Το πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτή την εστίαση ήταν ενδεικτικό. Από το μεσημέρι τα καφέ και τα εστιατόρια ήταν γεμάτα.

Αλλάζει το ωράριο στην εστίαση

Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου φαίνεται πως πολλοί περιορισμοί στην εστίαση θα αρθούν.

Μιλώντας στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ερχόμενης εβδομάδας για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων αλλά και για το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μουσική.

Την ίδια χρονική στιγμή θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για τα κτήματα δεξιώσεων, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο.

«Βροχή» τα πρόστιμα

Στο πρώτο Σαββατόβραδο της ανοιχτής εστίασης δεν έλειψαν οι παραβάσεις. Σε ολόκληρη τη χώρα βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη τήρηση αναλογίας πελατών, αναπαραγωγή μουσικής, υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο και μη τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα.

Επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 21.000 ευρώ, 15νθημερη αναστολή λειτουργίας σε οκτώ καταστήματα, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία σύλληψη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/05/2021

Ελλάδα