Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Η διαχείριση της πανδημίας στο επίκεντρο των ευρωπαίων ηγετών – Η παρέμβαση Μητσοτάκη

08.05.2021 | 20:35

Περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες και καλύτερη ποιότητα εργασίας είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η οικονομική ανάκαμψη μετά την περιπέτεια της πανδημίας.

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Οπόρτο της Πορτογαλίας.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στις πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά και δη στο δικαίωμα του εργαζομένου στην αποσύνδεση, αλλά και στην υγειονομική και ασφαλιστική θωράκιση των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών περιεστράφη γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και των επί μέρους πτυχών αυτής.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ταχύτερης δυνατής εφαρμογής του πράσινου πιστοποιητικού, καθώς η χώρα μας είναι έτοιμη σε μία εβδομάδα από σήμερα να ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/05/2021

Πολιτική