Ελλάδα

Άρση μέτρων: Βήμα – βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα – Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα sms

08.05.2021 | 13:07

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπόριου και την επανεκκίνηση των λυκείων τα επόμενα βήματα που έχουν προγραμματιστεί έως τα μέσα του Μαΐου έχουν ως στόχο την πλήρη επιστροφή στην ομαλότητα και την πλήρη επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής της χώρας.

Πιο συγκεκριμλενα, 0ι αποφάσεις για τα sms την ερχόμενη εβδομάδα είναι το επόμενο βήμα για το άνοιγμα της χώρας, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ήδη ανακοινώθηκε ότι στις 14 Μαΐου, μια μέρα πριν το άνοιγμα του τουρισμού ανοίγουν τα μουσεία, στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά με όριο το 75% των θεατών και μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 28 Μαΐου θα γινει η έναρξη θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα με 50% των θέσεων να είναι καλυμμένες και σε ειδική διάταξη.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ωδεία.

Ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Μαΐου, όταν καταργείται η διαδικασία του click away kai click in shop. Ωστόσο ο περιορισμένος αριθμός πελατών στα καταστήματα παραμένει και όπως φαινεται θα μείνει στη ζωή μας και τους επόμενους μήνες.

Ημερομηνία – ορόσημο, πάντως, θεωρείται η 15η Μαΐου όταν οι μπάρες των διοδίων θα ανοίξουν για όλους ανεξαιρέτως τους ταξιδιώτες που μετά από μήνες παραμονής στην περιφέρεια διαμονής τους θα μπορέσουν και πάλι να ταξιδέψουν ελεύθερα, τηρώντας όμως τα πρωτόκολλα προστασίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/05/2021

Ελλάδα