Κόσμος

Βρετανία: Εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα

08.05.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Εκτός «πράσινης λίστας» της Βρετανίας- προς το παρόν- βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αναμενόταν. Πρόκειται για τη λίστα των χωρών σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί πολίτες δεν θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά τη επιστροφή τους από αυτές.

Εκτός της «πράσινης λίστας» της Βρετανίας βρίσκεται η Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής.

Πρόκειται για τη λίστα των χωρών από τις οι βρετανοί πολίτες δεν θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά τη επιστροφή τους από αυτές.

Στην… πολυπόθητη λίστα, όπως ανακοίνωσε η Βρετανία, βρίσκεται η Πορτογαλία και το Ισραήλ, χώρες που διεκδικούν κάθε καλοκαίρι μεγάλο μέρος από την τουριστική πίτα των Βρετανών.

Ωστόσο, τα νέα για την Ελλάδα, η οποία δέχεται χιλιάδες βρετανούς τουρίστες κάθε χρόνο, δεν ήταν καλά. Μαζί με τη χώρα μας, εκτός της λίστας έμεινε η Γαλλία και η Ισπανία, οι οποίες έμειναν στο «πορτοκαλί».

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως η εν λόγω απόφαση ισχύει έως τα τέλη Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί η «πράσινη λίστα» σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Μεταφορών.

Στην «πράσινη λίστα» μπήκαν εκτός από την Πορτογαλία και το Ισραήλ, οι, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γιλβρατάρ και Νήσοι Φώκλαντ.

Κυριαρχία Μπόρις Τζόνσον και Τόρις στην Αγγλία

Την ίδια στιγμή, οι Τόρις του Μπόρις Τζόνσον σάρωσαν στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως φαίνεται η αποκάλυψη των σκανδάλων δεν τον άγγιξε, αλλά αντίθετα φαίνεται ότι κεφαλοποιεί την επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/05/2021