Πολιτική

Προκλητικός στην Θράκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών

06.05.2021 | 13:31

Σε Ξάνθη και Διδυμότειχο θα βρεθεί σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ο οποίος χθες από την Κομοτηνή και την Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, επανέλαβε την προκλητική γραμμή της Άγκυρας περί «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, ανακυκλώνοντας τα περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της

Ο απεσταλμένος του Ερντογάν – Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στους αστήρικτους ισχυρισμούς περί καταπάτησης των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας που η Άγκυρα ωστόσο επιμένει να βαφτίζει «τουρκική».

Διπλωματικές πηγές απαντώντας έντονα στις αβάσιμες αιτιάσεις τονίζουν ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο Τούρκος υπουργός επισκέφτηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Κομοτηνή χαρακτηρίζοντας την ως κύρια πόλη της «Τουρκικής» όπως την αποκάλεσε μειονότητας. Λόγος της επίσκεψης του είναι η αναστήλωση του τεμένους Βαγιαζιτ στο Διδυμότειχο.

Για την Άγκυρα κατά τα άλλα, η ένταση έρχεται από την πλευρά της Ελλάδας…

Την τουρκική επιθετικότητα όμως υφίσταται πλέον και η Frontex.

Στις 26 και 27 Απριλίου σημειώθηκαν δύο περιστατικά με τουρκικές ακταιωρούς να κινούνται επικίνδυνα κοντά, σε σκάφη της Φινλανδικής και Σουηδικής Ακτοφυλακής που έπλεαν στην περιοχή νοτίως των Οινουσσών.

Την Παρασκευή σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA οι επικίνδυνες τουρκικές πρακτικές θα απασχολήσουν το διοικητικό συμβούλιο της Frontex καθώς τα περιστατικά χαρακτηρίστηκαν ως «σοβαρά»

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/05/2021

Πολιτική