Κόσμος

Ιταλία: Ισόβια στους αμερικανούς που σκότωσαν αστυνομικό το 2019

06.05.2021 | 13:43

Στην Ιταλία, μετά από δύο χρόνια οι δικαστικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τις ποινές για τους δύο Αμερικανούς τουρίστες που τον Ιούλιο του 2019 είχαν σκοτώσει με 11 μαχαιριές έναν 35χρονο αστυνομικό στη Ρώμη. Οι ιταλικές αρχές επέβαλλαν την ανώτατη ποινή των ισοβίων στους δύο νεαρούς Αμερικανούς χωρίς να τους αναγνωρίζουν κανένα ελαφρυντικό.

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την δολοφονία του 35χρονου αστυνομικού Μάριο Σερτσιέλο Ρέγκα, από δύο νεαρούς Αμερικανούς τουρίστες στο κέντρο της Ρώμης η ιταλική δικαιοσύνη εξέδωσε την απόφασή της.

Το πρώτο τμήμα του Δικαστηρίου της Ρώμης, στο όνομα του ιταλικού λαού, σύμφωνα με τα άρθρα 533 και 535 του Ποινικού Κώδικα, κηρύσσει τον Φίνεγκαν Λι Έλντερ και τον Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλε Χιόρθ ένοχους για τα αδικήματα που τους αποδίδονται και τους καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη και σε απομόνωση δύο μηνών.

Οι δύο νεαροί Αμερικανοί, δεν μπορούν να πιστέψουν το μέγεθος της ποινής.

Η σύζυγος του 35χρονου αστυνομικού κατά την έξοδό της από την δικαστική αίθουσα λύγισε.

Στις 26 Ιουλίου του 2019 οι δύο νεαροί προσπάθησαν να αγοράσουν παράνομα, ναρκωτικά στο κέντρο της Ρώμης από έναν έμπορο ο οποίος τους εξαπάτησε… Την ίδια ημέρα προσπαθώντας να πάρουν, όπως ισχυρίζονται τα χρήματά τους πίσω, ήρθαν αντιμέτωποι με δύο άντρες της αστυνομίας οι οποίοι ήταν σε μυστική αποστολή και τους προσέγγισαν άοπλοι. Ο Φίνεγκαν Έλντερ χρησιμοποίησε το μαχαίρι που είχε επάνω του σκοτώνοντας με 11 μαχαιριές τον άτυχο αστυνομικό.

Οι δικηγόροι των δύο νεαρών Αμερικανών αναμένουν το σκεπτικό της απόφασης προκειμένου να ασκήσουν έφεση.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/05/2021

Κόσμος