Ελλάδα

Επαναλειτουργία εστίασης: Ξεπέρασε το 60% η προσέλευση σε ταβέρνες και εστιατόρια

05.05.2021 | 20:18

Καλά κύλησε και το πρώτο διήμερο επαναλειτουργίας των εστιατορίων . Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης προανήγγειλε ότι σύντομα θα ανοίξουν κια οι εσωτερικοί χώροι. Ενστάσεις γα το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11 διατύπωσε ο γνωστός ΣΕΦ Λευτέρης Λαζάρου εκτιμώντας ότι οι νέοι θα καταλήξουν έτσι και πάλι στις πλατείες.

Με καλούς οιωνούς το πρώτο διήμερο της επαναλειτουργίας της εστίασης, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν φαγητό υποδέχτηκαν αρκετούς πελάτες.

«Στα καταστήματα αμιγούς εστίασης η προσέλευση ξεπέρασε το 60% αλλά να λάβουμε υπόψη ότι δεν άνοιξαν καταστήματα στις τουριστικές περιοχές και όσοι δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο.»

Με κρατήσεις δούλεψαν τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία, καθώς ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες που πεινασμένοι για μια βόλτα έσπευσαν να βγουν από τις πρώτες μέρες.

«Δεν το χάρηκαν όλοι οι πελάτες γιατί τα τραπέζια ήταν λίγα.»

Κάποιοι καταστηματάρχες άνοιξαν, χωρίς να επιτρέπεται, τους εσωτερικούς χώρου, όμως σύμφωνα με όλους τους φορείς αποτέλεσαν τη μειοψηφία της εστίασης.

Το διακύβευμα είναι ένα νέο κλείσιμο, κάτι που απεύχεται το σύνολο των επιχειρηματιών.

«Να πάνε όλα καλά εύχομαι και να μην ξανακλείσουμε.»

Εμπειρος στη λειτουργία της εστίασης ο Λευτέρης Λαζάρου, εντόπισε τα παρατράγουδα με τους επιχειρηματίες που άνοιξαν τους εσωτερικούς χώρους όμως προέβλεψε τα χειρότερα για το άμεσο μέλλον.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτης υπουργός Ανάπτυξης δείχνει περισσότερο αισιόδοξος.

Τα βασικά ζητήματα που επιμένουν να απασχολούν τον κλάδο της εστίασης είναι το περιορισμένο ωράριο, η έλλειψη μουσικής και ο εγκλωβισμός των καταστημάτων που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, ζητήματα που σύμφωνα με το υπουργείο ανάπτυξης σύντομα θα επανεξεταστούν.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/05/2021

Ελλάδα