Ελλάδα

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοί του

02.05.2021 | 13:24 Eνσωμάτωση

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης, με κατεβασμένο το κεφάλι και καλυμμένο το πρόσωπο του και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, παίρνουν το δρόμο για τις φυλακές, αποχωρώντας το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από το κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων. Η απόφαση για την προφυλάκιση τους, λήφθηκε μετά από πολύωρη διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα, η οποία διήρκησε τρεις ώρες.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους οι οποίες κράτησαν έξι ώρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος παρουσιαστής κράτησε αρνητική στάση ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή, όπως είχε κάνει και προανακριτικά ενώπιον των αστυνομικών.

Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία αλλά και τις επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή με καλάσνικοφ και εκρηκτικό μηχανισμό, επέμειναν στις απολογίες τους ότι η μόνη σχέση τους με τον παρουσιαστή, ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως προσωπικό φύλαξης.

Η όλη δικογραφία έχει σχηματισθεί και βασίζεται στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ωστόσο, όπως ενδελεχώς αναφέρεται στις εκθέσεις των άρσεων τηλεφωνικού απορρήτου, σε κανένα χρονικό σημείο δε βρίσκομαι στις επιθέσεις.

Όσο για το DNA του, το οποίο εντοπίστηκε στο σάκο μεταφοράς του καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, ο 48χρονος είπε ότι η συγκεκριμένη τσάντα ήταν στον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται ο παρουσιαστής και την είχε κουβαλήσει.

Είναι δυνατόν να έχω ανοίξει την τσάντα για να πάρω και να χρησιμοποιήσω ότι αυτή μπορεί να περιέχει χωρίς να υπάρχει το DNA μου εντός αυτής; Μήπως είναι άλλο το πρόσωπο που τη χρησιμοποίησε εκείνη την ημέρα;

Ο 48χρονος τόνισε επίσης πως η μηχανή του, που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό με τους αστυνομικούς, δε λειτουργεί καθώς έχει μηχανικό πρόβλημα.

Στο ποινικό ιστορικό του παρουσιαστή περιλαμβάνονται πάνω από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες αφορούν είτε δικές του ενέργειες (αγωγές, μηνύσεις) ή έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα ή αρχές.

Οι πρώτες ώρες του Μένιυ Φουρθιώτη στο κελί

Στον 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλό οδηγήθηκε στις 9 το πρωί, ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, που χθες, κατά την απολογία του, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Τον δρόμο για τις φυλακές θα πάρουν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Ο παρουσιαστής υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ για τον κορωνϊό, το ποί οβγήκε αρνητικό και έχει μεταφερθεί στο κελί όπου θα κρατηθεί για το επόμενο διάστημα. Οι συγκατηγορούμενοί του μεταφέρθηκαν στις φυλακές Λάρισας και Μαλανδρίνου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/05/2021