Κόσμος

Η αστυνομία «διέλυσε» χιλιάδες νέους σε πάρκο των Βρυξελλών

02.05.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Με χιλιάδες νεαρούς συγκρούστηκε η αστυνομία σε δυο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, όταν επενέβη για διαλύσει παράνομες συναθροίσεις σε πάρκα με αφορμή την Πρωτομαγιά. Οι νεαροί αψήφισαν τα μέτρα και αρνήθηκαν να διαλυθούν με αποτέλεσμα να γίνουν σοβαρά επεισόδια.

Το πάρκο των Βρυξελλών μετατρέπεται σε πεδίο μάχης όταν η βελγική αστυνομία επεμβαίνει για να διαλύσει χιλιάδες νέους που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα μέσω των κοινωνικών δικτύων για πρωτομαγιάτικο πάρτι. Στα δακρυγόνα, τις υδραντλίες και τις επελάσεις έφιππων αστυνομικών οι νεαροί απαντούν με πυροτεχνήματα, μπουκάλια και πέτρες. Οι συμπλοκές διαρκούν ώρες.

Δεκάδες νεαροί και αστυνομικοί τραυματίσθηκαν .

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό αναμένεται να χαλαρώσουν σε μια εβδομάδα στο Βέλγιο. Μέχρι τότε απαγορεύονται υπαίθριες συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων και οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Επεισόδια έγιναν και στο Παρίσι, όταν η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει εκατοντάδες νεαρούς που έκαναν ρέιβ πάρτι στο πάρκο Μπερσί. Αρχικά οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν από την ορμή των νεαρών και υποχώρησαν μέσα σε βροχή από μπουκάλια και πέτρες.

Η αστυνομία έκανε δεκάδες προσαγωγές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/05/2021