Κόσμος

Ινδία: Βάλτε τη χώρα σε lockdown συνιστά ο Φάουτσι

02.05.2021 | 13:38

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Ινδία όπου για δεύτερη συνεχή ημέρα τα κρούσματα έφτασαν τις 400.000 ενώ τα νοσοκομεία αδυνατούν να ανατποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.

Μιλάμε πάντα για τα καταγεγραμμένα κρούσματα, καθώς ιατρικές πηγές εκτιμούν ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι είναι πολλαπλάσιοι, δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα την ημέρα και ίσως πάνω από 10.000 νεκροί.

Ο Αμερικανός επικεφαλής επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι συνέστησε lockdown μερικών εβδομάδων για να περιοριστεί η πανδημία. “Σε κανέναν δεν αρέσει να βάζει μια χώρα σε λοκντάουν, αλλά αν το κάνετε αυτό για λίγες εβδομάδες, θα έχει σημαντικό αποτέλεσμα στη δυναμική της πανδημίας” δήλωσε ο Φάουτσι σε ινδική εφημερίδα.

Στη χώρα του ενός δισεκατομμυρίου τετρακοσίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί 150 εκατομμύρια και υπάρχει μεγάλη έλλειψη εμβολίων, παρότι η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς εμβολίων στον κόσμο. Ο πρωθυπουργός Μόντι θεωρεί ότι ένα lockdown θα ήταν καταστροφικό και πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/05/2021

Κόσμος