Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πάσχα στον ακριτικό Άη Στράτη για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

02.05.2021 | 20:41 Eνσωμάτωση

Πάσχα στην καρδιά του Αιγαίου, στον Άη Στράτη, με τους 200 ακρίτες κατοίκους του, επέλεξε να κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας «μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας».

Με τους ακρίτες μας στη Λήμνο και τον Άη Στράτη γιόρτασε το φετινό Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διεμήνυσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί καλές σχέσεις με τους γείτονές της αλλά δε δέχεται απειλές.

«Δεν απειλεί κανένα αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν. Και η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είστε εσείς, οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης και συναντήθηκε με ιπτάμενους και τεχνικούς μαχητικών F-16 και ελικοπτέρων Super Puma.

Λίγο μετά, με ελικόπτερο πήγε στον Άη Στράτη και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά που στα 27 του χρόνια στις 18 Ιουνίου 1992 ήταν ο πρώτος Έλληνας που έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τον Εθνικό Εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη.

«Η ηρωική πράξη του υποσμηναγού δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η πατρίδα τον ευγνωμονεί».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Μουσείο Δημοκρατίας στο νησί. Πρόκειται για το κτίριο του διδακτηρίου στα χρόνια που μεταφέρονταν πολιτικοί εξόριστοι το οποίο μετατράπηκε σε μουσείο το 2007 επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.

Η κ. Σακελλαροπούλου άναψε κερί στον Ναό της Γέννησης του Χριστού και συναντήθηκε με τους υγειονομικούς στο αγροτικό ιατρείο όπου εμβολιάστηκαν στο σύνολό τους και οι 200 μόνιμοι κάτοικοι.

Μαθητές και μαθήτριες στην πλατεία της πρόσφεραν λουλούδια. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε και το στρατιωτικό φυλάκιο όπου οι στρατιώτες της έδωσαν ένα κουτί με την ελληνική σημαία, χώμα από τον Άη Στράτη και το έμβλημα του στρατιωτικού σχηματισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/05/2021