Ελλάδα

«Ζεσταίνεται» η κίνηση στην αγορά για το πασχαλινό τραπέζι – «Τσιμπημένες» οι τιμές σε αρνιά & κατσίκια

28.04.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Αυξάνεται σιγά - σιγά η κίνηση στην αγορά για τις προμήθειες του πασχαλινού τραπεζιού. «Τσιμπημένες» φαίνεται πως είναι οι τιμές στα αμνοερίφια σε σχέση με πέρυσι, με τις τιμές για αρνιά και κατσίκια να κυμαίνονται από 8 έως 10 ευρώ το κιλό, κάτι που οφείλεται σε ελλείψεις σύμφωνα με τους κρεοπώλες. Και φέτος έμποροι στη Βαρβάκειο αγορά θα κάνουν και παραδόσεις κατ' οίκον.

Τσιμπημένες είναι φέτος κατά 20% οι τιμές του πασχαλινοί οβελία και πολλοί είναι οι καταναλωτές που προτιμούν να μην ψωνίσουν ολόκληρο αρνί, καθώς το πασχαλινό τραπέζι θα είναι περιορισμένο λόγω των μέτρων που ισχύουν.

Στην αγορά υπάρχει σημαντική έλλειψη του ντόπιου κράτος, λόγω των αυξημένων εξαγωγών όλο το προηγούμενο διάστημα για το Πάσχα των Καθολικών.

«Φωτιά» το κατσικάκι  

Ήδη ένα ολόκληρο αρνί πωλείται στη Βαρβάκειο από 7,90-9,90 ευρώ το κιλό, στα σούπερ – μάρκετ από 7,50- 9 ευρώ ενώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία η τιμή εκτοξεύεται από 11-15 ευρώ.

Στα ύψη οι τιμές στη Θεσσαλονίκη

Και στη Θεσσαλονίκη η τιμή του οβελία έχει πάρει πορεία προς τα ύψη.

Πάντως πολλοί είναι οι Αθηναίοι που δεν θα επισκεφθούν τις κεντρικές αγορές για να ψωνίσουν τον πασχαλινό οβελία αλλά θα προτιμήσουν να έρθει σπίτι τους από την Βαρβάκειο με delivery.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2021