Πολιτική

Οι στόχοι της Ελλάδας στις συζητήσεις για το Κυπριακό στη Γενεύη

28.04.2021 | 02:14 Eνσωμάτωση

Για τις εξελίξεις στη Γενεύη σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού μίλησαν στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στο θέμα του Κυπριακού η κυβέρνηση παραμένει στην ίδια βασική αρχή της ελληνικής εξωτερικής της πολιτικής: ότι η Αθήνα θα στηρίξει τις αποφάσεις της Λευκωσίας.

«Η Αθήνα συμπαρίσταται στη Λευκωσία, δεν καθορίζει το τι θα κάνει η Λευκωσία» υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας ότι το πλαίσιο αυτών των συζητήσεων είναι δύσκολο καθώς η τουρκοκυπριακή πλευρά έρχεται με σαφή θέση για διαχωρισμό σε δύο κράτη, ενώ σημείωσε την απουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από την άρνηση της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς.

«Πράγματι η απουσία της ΕΕ ως παρατηρητή, σε αντίθεση με το 2017, δείχνει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι βασικό ζήτημα της Γενεύης θα πρέπει να είναι να παραμείνει ανοιχτός ο διάλογος για επίλυση του ζητήματος, ώστε «να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτές τις θέσεις, όπως διαμορφώθηκαν στο Κραν Μοντανά, με μια συγκεκριμένη στρατηγική».

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 28/04/2021