Ελλάδα

Lockdown: Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την κατάργηση των SMS

28.04.2021 | 13:11

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης είναι η κατάργηση των SMS στο 13033 και στο 13032, την ώρα που κλειδωμένο μέτρο θεωρείτε και η άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Μάλιστα το δεύτερο πιθανότατα να ανακοινωθεί σήμερα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ωστόσο, φαίνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει κλειδώσει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση των SMS καθώς το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί και από την Επιτροπή των Εμπειρογνώμονων της Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι η επιτροπή των Επιδημιολόγων και να αναλύσουν τα στοιχεία για την πανδημία, όπως κάνουν κάθε Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι μέχρι στιγμής είναι δύο.

Το πρώτο είναι η αποστολή SMS να καταργηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης, ενώ το δεύτερο είναι μέχρι τις 15 Μαΐου με το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Στρώνει τραπέζι η εστίαση

Επίσης, από την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η εστίαση, σχεδόν έξι μήνες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Εν αναμονή της σχετικής απόφασης όπου θα διευκρινίζονται αρκετά ζητήματα που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει, το μόνο σίγουρο είναι πως τα μέτρα θυμίζουν αυτά που είχαν ισχύσει την προηγούμενη φορά που η εστίαση επαναλειτουργούσε μετά από lockdown.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 28/04/2021

Ελλάδα