Ελλάδα

Λαγός: Ψάχνει τρόπο να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

28.04.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Νομικά παράθυρα για να αγοράσει και άλλο χρόνο προκειμένου να μην εκδοθεί στην Ελλάδα αναζητά ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ύστερα από την σύλληψή του χθες στις Βρυξέλλες.

Με μια επιχείρηση υπό άκρα μυστικότητα ο Λαγός συνελήφθη χθες έξω από το σπίτι του από ειδικό τμήμα της Interpol της βελγικής αστυνομίας.

Λίγο μετά την άρση της ασυλίας του από την Ευρωβουλή, ο Λαγός βγήκε για άγνωστο λόγο από το σπίτι του όπου τον περίμεναν αστυνομικοί, του ζήτησαν στοιχεία ταυτοποίησης και εν συνεχεία του πέρασαν χειροπέδες.

Πληροφορηθήκαμε ότι η βελγική αστυνομία των παρακολουθούσε διακριτικά εδώ και εβδομάδες φοβούμενη σενάρια διαφυγής εκτός ΕΕ.

Τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να αγοράσει και άλλο χρόνο προσβάλλοντας την έκδοσή της στην Ελλάδα στα βελγικά δικαστήρια, αλλά αυτό δεν μπορεί να πάρει πάνω από 2 μήνες.

Ταυτόχρονα, πηγές της Ευρωβουλής είπαν στο MEGA ότι η χθεσινή ψηφοφορία αφορούσε στην ασυλία του Λαγού και όχι την ιδιότητά του ευρωβουλευτή.

Είπαν ότι εναπόκειται στις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εξακριβώσουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία τους, εάν το καθεστώς του ευρωβουλευτή πρέπει να καταργηθεί μετά την άρση της ασυλίας του.

Εάν συνεχίζει να πληρώνεται τότε μπορεί να παίρνει μέχρι να λήξει η θητεία του τουλάχιστον 7,000 ευρώ το μήνα.

Πώς θα γίνει η έκδοση του Λαγού στην Ελλάδα

Αφού αποφασίσουν οι βελγικές αρχές να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Λαγού στην Ελλάδα, ένα ειδικό κλιμάκιο θα φύγει από την Ελλάδα να τον παραλάβει στις Βρυξέλλες. Με αυστηρά μέτρα θα οδηγηθεί στις αρχές για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και τότε θα αποφασιστεί που θα εκτίσει την ποινή του.

Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 28/04/2021