Ελλάδα

Αποκλειστικό Live News: Πασχαλινή απόδραση μέσω… προαστιακού

28.04.2021 | 17:01 Eνσωμάτωση

Με ΙΧ αεροπλάνα και βαπόρια η έξοδος είναι τουλάχιστον επικίνδυνη για πρόστιμα και το σημαντικότερο για να γυρίσει πίσω κάποιο αναγκαστικά.

Όμως όπως κατέγραψε η κάμερα του Live News πάντα υπάρχει και άλλο μονοπάτι για όσους δεν μπορούν να κάνουν χωρίς Πάσχα στο χωριό.

Ο ρεπόρτερ Κώστας Στάμου πήγε στον σταθμό του προαστιακού στην Αθήνα, πλήρωσε το εισιτήριο του, επιβιβάστηκε και ταξίδεψε κανονικά για την Κόρινθο. Εκτός νομού δηλαδή.

Η εικόνα αποδεικνύει πως δεν ήταν ο μόνος που σκέφτηκε ότι με τον προαστιακό μπορείς να φτάσεις γρήγορα, άνετα και κυρίως χωρίς έλεγχο από την Αθήνα στην Χαλκίδα ή την Κόρινθο όπως στην περίπτωση μας.

Οι βαλίτσες στα βαγόνια είναι αδιάψευστος μάρτυρας πως η έξοδος του Πάσχα γίνεται κανονικά και κυρίως μαζικά.

Ο μόνος έλεγχος που γίνεται καθώς είναι και ο μόνος που επιτρέπεται να γίνεται από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ είναι για το αν κάποιος έχει εισιτήριο.

Κατά τα λοιπά όμως οι αστυνομικοί έλεγχοι απουσιάζουν πλήρως στους σταθμούς και με το τρένο από την στιγμή που κάποιος θα μπει η απόδραση είναι εξασφαλισμένη αφού είναι απίθανο να σταματήσει το τρένο στην μέση του πουθενά για έλεγχο όπως γίνεται για παράδειγμα στα ΚΤΕΛ.

Είναι τόσο διαδεδομένος μάλιστα ο τρόπος αυτός για να ξεφεύγουν οι εκδρομείς από τους ελέγχους που στην Κόρινθο τα ταξί περιμένουν καθημερινά τους εκδρομείς.

Στην Ακράτα η κίνηση είναι υποτονική σε σχέση με άλλες χρονιές. Η δύσκολη πρόσβαση λόγω των ελέγχων κράτησε πολλούς Πατρινούς μακριά από την καθιερωμένη πασχαλιάτικη εξόρμησή τους.

Από την άλλη όμως πληροφορίες λένε πως πολλοί είναι αυτοί που τσεκάρουν καθημερινά με συγγενείς και φίλους την πορεία των μπλόκων στην περιοχή ώστε μόλις φανεί ότι τα μπλόκα έχουν περιοριστεί να επιχειρήσουν την έξοδο.

Φορτωμένοι μπαγκάζια και δικαιολογίες
Στα Μάλγαρα πάλι οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να προτιμούν την κατά μέτωπο επίθεση. Πριν καλά – καλά χαράξει η μέρα στα διόδια εμφανίστηκαν τα πρώτα ΙΧ. Αντί να ψάχνουν χάρτες για κυκλωτικές κινήσεις ζητάνε να περάσουν τα μπλόκα με δικαιολογίες που σίγουρα δεν στερούνται φαντασίας.

Ασταμάτητοι έλεγχοι
Στην Ελευσίνα στα διόδια από νωρίς οι ουρές ήταν μεγάλες. Η κίνηση είναι αυξημένη και στα ΚΤΕΛ που πάντως οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι τόσο στους σταθμούς όσο και καθ’ οδόν για όσους σκέφτονται να επιβιβαστούν στην διαδρομή.

Μέχρι τώρα, στα διόδια της Ελευσίνας έγιναν 146 αναστροφές οχημάτων προς την πρωτεύουσα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/04/2021