Υγεία

Η χρήση των νέων τεχνολογιών και της ρομποτικής χειρουργικής

26.04.2021 | 18:44

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, διευθυντής γενικής ογκολογικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής κλινικής, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο κ. Κωνσταντινίδης μίλησε αρχικά για την οισοφαγική παλινδρόμηση μια πάθηση που ταλαιπωρεί συχνά πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα.

«Οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι τόσο γρήγορες και τόσο σημαντικές που εμάς τους χειρούργους της κοιλιάς και του θώρακα που έχουμε αυτά τα εργαλεία στα χέρια μας μας έχουν κάνει να είμαστε τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα, οπότε είμαστε και πιο πειστικοί όταν μιλάμε με τους ασθενείς, όταν ο κόσμος έχει παλινδρόμηση.», ανέφερε αρχικά.

Η πάθηση αυτή οφείλεται – όπως είπε – στο γεγονός ότι το κάτω μέρος του οισοφάγου αντί να περνά μέσα από το διάφραγμα και να συνεχίσει στο στομάχι, έχει ανέβει προς τα πάνω και γυρνάνε υγρά του στομάχου προς το πάνω.

«Η ποιότητα ζωής είναι άσχημη και αναγκάζεται ο κόσμος να παίρνει φάρμακα που αν είναι μακροχρόνια η χρήση τους σταματά το οξύ κι αυτό οδηγεί σε πρόβλημα… αυτή η επέμβαση γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια η δική μου εμπειρία ξεπερνά τις 1000 επεμβάσεις, μπαίνουμε με μικρές τομές, βλέπουμε το εσωτερικο του σώματος και επαναφέρουμε το στομάχι στη θέση του, κλείνουμε το διάφραγμα…

Όταν γίνουν εξετάσεις ο ασθενής μπαίνει τη μέρα της επέμβασης που κρατά μια ώρα και φεύγει την επόμενη μέρα. Κι αυτός ο άνθρωπος μπορεί σε λίγες μέρες να γυρίσει στη δουλειά του».

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντινίδης μίλησε για την αντιμετώπιση των παθήσεων της κήλης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/04/2021

Υγεία