Ελλάδα

Με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για να αποτραπεί το «Πάσχα στο χωριό»

25.04.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Δικαιολογίες κάθε λογής προέβαλαν δεκάδες οδηγοί που επιχειρούν να φύγουν από το κλεινόν άστυ εν όψει του Πάσχα με την τιμητική τους να έχουν οι ιατρικοί λόγοι. Πολλοί δεν ήταν ενήμεροι πως οι μετακινήσεις για αγροτικές εργασίες από νομό σε νομό καταργήθηκαν, άλλοι προέβαλαν επαγγελματικούς λόγους χωρίς όμως τα έγγραφα που έφεραν να το πιστοποιούν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά, με τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή.

Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια. Για ακόμη μία ημέρα πολίτες επιχειρούν να περάσουν τα διόδια προκειμένου να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Όμως δεν έχουν όλοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Απίστευτες δικαιολογίες

Κάποιοι επιστρατεύουν απίστευτες δικαιολογίες για να περάσουν τον έλεγχο. Κάποιοι άλλοι δεν ήταν ενήμεροι πως η μετακίνηση για αγροτικές εργασίες από νομό σε νομό καταργήθηκε.

Μέχρι και ότι πεθερά τους πρόκειται να γεννήσει είπαν στους αστυνομικούς της τροχαίας.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Οι έλεγχοι από την Παρασκευή είναι σαρωτικοί. Οι άνδρες της αστυνομίας μαζί με κλιμάκιο της αρχής διαφάνειας ελέγχουν ένα – ένα τα οχήματα προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν όλοι οι επιβάτες τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης.

Από χθες το πρωί στις 6 μέχρι και σήμερα την ίδια ώρα από την είσοδο της Αθηνών – Λαμίας πέρασαν 17. 896 οχήματα κι από την έξοδο 18.201. Ενώ από την είσοδο της Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 9710 και από την έξοδο 11.336.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις ενώ 375 οχήματα επέστρεψαν πίσω.

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στα μέτρα για την αποφυγή μιας μαζικής εξόδου το φετινό Πάσχα αφού οι δείκτες της πανδημίας είναι απαγορευτικοί.

Τα πρόστιμα πάντως για τους παραβάτες είναι υψηλά.

Μειωμένη η έξοδος σήμερα

Συνεχίζεται η επιχείρηση εξόδου δεκάδων πολιτών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την κίνηση, ωστόσο, να είναι μειωμένη σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στα διόδια της Ελευσίνας, και σε μπλόκο στο δρόμο προς τη Χαλκιδική, καταγράφοντας την κατάσταση.

Στα διόδια της Ελευσίνας η εικόνα σήμερα είναι καλύτερη, και όλα τα αυτοκίνητα που περνούν ελέγχονται. Από το πρωί έχουν γίνει περισσότερες από 210 αναστροφές οδηγών που επιχείρησαν να πάνε προς το χωριό τους.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά περισσότερα από 130 άτομα δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν, καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής οι έλεγχοι είναι εντατικοί, με τους πολίτες να εμφανίζονται συμμορφωμένοι με τα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο δεν έλειψαν και κάποια πρόστιμα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/04/2021