Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης: Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, χωρίς sms αλλά με ωράριο

25.04.2021 | 13:39 Eνσωμάτωση

Με αυστηρά πρωτόκολλα και πολλά αγκάθια ανοίγει η εστίαση στις 3 Μαΐου.

Έτοιμοι να λειτουργήσουν τηρώντας ευλαβικά τους όρους ασφαλείας δηλώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, λίγες μέρες πριν από την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους.

Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι τα καταστήματα εστίασης θα είναι ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ και οι πελάτες δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

«Ανοίγουμε με καλύτερους όρους»

Με έξι άτομα σε κάθε τραπέζι, αντί για τέσσερα που είχε επιβληθεί στο τελευταίο άνοιγμα, οι επιχειρηματίες της εστίασης δηλώνουν ότι οι όροι είναι καλύτεροι αυτή τη φορά για να εργαστούν σωστά.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να προετοιμάσουν τα καταστήματα εν μέσω αργιών προκειμένου να υποδεχθούν καταναλωτές μια μέρα μετά το Πάσχα. Όπως λένε είναι δύσκολο να ανεφοδιάσουν τα καταστήματά τους καθώς οι προμηθευτές θα είναι κλειστοί λόγω αργιών.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

Αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της αγοράς με ραντεβού εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αντάλλαξε ευχές με πολίτες, συνομίλησε με καταστηματάρχες για την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, αγόρασε γλυκά και έβγαλε φωτογραφίες με τους περαστικούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/04/2021