Κόσμος

Τραγωδία στο Ιράκ: Τουλάχιστον 82 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο για ασθενείς covid

25.04.2021 | 13:38

Μια πυρκαγιά σκότωσε τουλάχιστον 82 ανθρώπους σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας για ασθενείς Covid-19 στο Ιράκ, την αραβική χώρα με τις περισσότερες μολύνσεις του κορωνοϊού και με ένα ερειπωμένο σύστημα υγείας επί σειρά δεκαετιών.

Φιάλες οξυγόνου «που ήταν αποθηκευμένες χωρίς τήρηση των όρων ασφαλείας» ήταν η προέλευση αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς, ανέφεραν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μια ακόμη οδυνηρή δοκιμασία για τη χώρα των 40 εκατομμυρίων κατοίκων της οποίας το σύστημα υγείας δεν έχει ανακάμψει ποτέ μετά από τέσσερις δεκαετίες συναπτών πολέμων.

Στη μέση της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν δεκάδες συγγενείς βρίσκονται στο πλευρό «τριάντα ασθενών σε αυτή τη μονάδα εντατικής θεραπείας» του νοσοκομείου Ιμπν αλ Χατίμπ, που προοριζόταν για τις πιο σοβαρές ασθένειες της Covid-19 στη Βαγδάτη, φλόγες εξαπλώθηκαν στους ορόφους, ανέφερε μια ιατρική πηγή.

«Το νοσοκομείο δεν διέθετε σύστημα πυροπροστασίας και οι ψευδοροφές επέτρεψαν στη φωτιά να εξαπλωθεί σε άκρως εύφλεκτα υλικά», τόνισε από την πλευρά της η Πολιτική Προστασία, συμπληρώνοντας πως πολλά θύματα πέθαναν από ασφυξία από τους καπνούς.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά εν μέσω ενός πλήθους ασθενών και συγγενών να προσπαθεί να διαφύγει από το κτίριο στο νοτιοανατολικό προάστιο της Βαγδάτης.

Ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/04/2021

Κόσμος