Υγεία

Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Γεμάτες οι ΜΕΘ

24.04.2021 | 13:14

Δραματική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι εισαγωγές είναι αθρόες γεγονός που αποτυπώνεται και στις ΜΕΘ.

Μείωση των νέων εισαγωγών για κορωνοϊό, κάτω από τις 500 ημερησίως, διαπίστωσαν για πρώτη φορά την εβδομάδα που μας πέρασε οι επιστήμονες.

Μικρή μείωση παρουσιάζει και ο αριθμός των νοσηλευομένων, ενώ τα πρώτα σημάδια αποσυμφόρησης καταγράφονται και στις μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόλις το 65% άνω των 80 ετών είτε έχει λάβει την πρώτη δόση είτε έχει κλείσει ραντεβού για το πρώτο εμβόλιο.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και στο 4,2% ο δείκτης θετικότητας.

Ένδειξη, σύμφωνα με τους ειδικούς, πως η χώρα βρίσκεται σε σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης του επιδημικού κύματος.

Ο συνολικός αριθμός των συνολικά διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια υπολογίζεται ότι μειώθηκε στις 25.000, με αποτέλεσμα η χώρα να πρασινίσει και πάλι στον ευρωπαϊκό χάρτη του ECDC.

Ωστόσο, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε επανάκαμψη της πανδημίας, αφού η μισή και πλέον χώρα βρίσκεται ακόμα σε βαθύ κόκκινο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/04/2021

Υγεία