Πολιτική

Αυτά είναι τα βήματα ως την επιστροφή στην κανονικότητα

24.04.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Μπορεί το Πάσχα στο χωριό να θυσιάστηκε μπροστά στο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, ωστόσο η κυβέρνηση και οι ειδικοί χαράσσουν ήδη τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα.

Η αρχή για την άρση των περιορισμών γίνεται με το άνοιγμα των εστιατορίων τη Δευτέρα του Πάσχα με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να έχει ήδη μετατεθεί κατά δυο ώρες τις νυχτερινές ώρες.

Τα εμβόλια «σπάνε» το lockdown

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο οι εμβολιασμοί να φτάσουν τους 80.000 ημερησίως. Ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε στο MEGA ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και εντός 15 ημερών.

«Όλα αυτά που τώρα συζητάμε σε λίγες ημέρες δε θα έχουν καμία σημασία. Διότι μόλις φτάσουμε στο τείχος ανοσίας θα μπορούμε να ανοίξουμε τα πάντα χωρίς κανένα κανόνα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Ο οδικός χάρτης της οριστικής «εξόδου»

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς με το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων θα ολοκληρώνεται μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του επόμενου μήνα και το πρώτο τείχος ανοσίας με την ολοκλήρωση των εμβολιασμών για τους άνω των 60 ετών.

Την Κυριακή 15 Μαΐου ημέρα επανεκκίνησης του τουρισμού θα σημάνει και το τέλος της χρήσης των sms στο 13033 με το οριστικό άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Αντιπαράθεση… κανονικότητας

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας σήμανε και η αναβάθμιση του οίκου Standart and Poors με τον πρωθυπουργό να απευθύνεται τώρα στη μεσαία τάξη δίνοντας ελπίδα ανάκτησης των απωλειών.

«Είχα δεσμευθεί πως θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον βλέπει ότι η μεσαία τάξη, που είχε κάνει σημαία προεκλογικά, του γυρίζει ανεπιστρεπτί την πλάτη και προσπαθεί να της πουλήσει και πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ας κοιτάξει πως θα επιστρέψει στην μεσαία τάξη αυτά που ο ίδιος της αφαιρεί εδώ και ενάμισι χρόνο και να αφήσει τα κλισέ» απάντησε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/04/2021