Ελλάδα

Θύελλα αντιδράσεων για το ακαταδίωκτο στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

23.04.2021 | 20:30

Με ανακούφιση δέχτηκαν μέλη της επιστημονικής κοινότητας την τροπολογία που προβλέπει το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, η οποία πέρασε με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η τροπολογία προστατεύει τους επιστήμονες από επιθέσεις αρνητών του ιού, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας την χαρακτήρισε "Ομολογία ενοχής"

Κουκούλωμα των κυβερνητικών ευθυνών βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από την τροπολογία που παρέχει ασυλία στα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Τρέφεται από την πανδημία» απαντά το Μέγαρο Μαξίμου.

«Αποτελεί στυγνή ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την τραγική διαχείριση της πανδημίας. Τι φοβούνται; Μα την πιθανότητα κάποιος εκ των επιστημόνων να κληθεί να καταθέσει την αλήθεια για τις πιέσεις και για την πατρότητα κάποιων κρίσιμων αποφάσεων.»

«Αν, έστω μια φορά, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε στους πολίτες έκκληση να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας αντί να επιλέγει την κορωνοκαπηλεία και το πριόνισμα της Επιστήμης και της επιστημονικής άποψης, ίσως να έπειθε ότι στόχος του είναι η συμβολή στην εθνική προσπάθεια. Αλλά ο κ. Τσίπρας τρέφεται από την πανδημία.»

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για προστασία των μελών της συμβουλευτικής επιτροπής του υπουργείου υγείας από τις επιθέσεις αρνητών του κορωνοϊού και συνωμοσιολόγων του διαδικτύου.

«Αν υπήρχε νομική ευθύνη των επιστημόνων απέναντι σε αυτά, σας διαβεβαιώ ότι η πρώτη αντίδραση θα ήταν να μην δώσει κανένας την άποψή του και η κυβέρνηση να παίρνει μόνη της τις αποφάσεις.»

Αναγκαία και χρήσιμη χαρακτηρίζει ο ιατρικός κόσμος την τροπολογία με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να αποποιείται ως μέλος της επιτροπής την ασυλία αν αυτή δεν καλύψει και τους γιατρούς στην πρώτη γραμμή της μάχης.

«Αποποιούμαι τρων προνομίων που μου παρέχει ως μέλος της επιτροπής μέχρι να καλυφθεί και ο τελευταίος γιατρός και νοσηλευτής μέχρι να καλυφθεί με τον λογικό και το δίκαιο τρόπο.»

«Δυστυχώς το πέτυχε η κυβέρνηση και αυτό. Και έτσι κατάφερε να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Τώρα προσπαθεί να διορθώσει και τα αδιόρθωτα.»

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αποχώρησαν από τη συζήτηση.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/04/2021

Ελλάδα