Ελλάδα

Συμμορία πωλούσε τα κλοπιμαία μέσω… e-shop

22.04.2021 | 14:17

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία πολυμελής σπείρα η οποία διέπραττε διαρρήξεις, ληστείες πεζών και κλοπές. Για την ρευστοποίηση των κλοπιμαίων η σπείρα είχε στήσει μηχανισμό στο διαδίκτυο.

Από την Ασφάλεια Αθηνών εξαρθρώθηκε μία σπείρα, η οποία είχε γίνει εφιάλτης όλων των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς τα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, η Ακρόπολη και ο Νέος Κόσμος ήταν οι περιοχές που χτυπούσε.

185 είναι οι ήδη διαπιστωμένες αυτήν την ώρα κλοπές και διαρρήξεις που είχαν κάνει, καθώς και τρεις ληστείες σε βάρος γυναικών.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 25 ατόμων, ενώ στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται 57 άτομα.

Οι δράστες άνοιγαν αυτοκίνητα και έπαιραν από μέσα κινητά τηλέφωνα ή τάμπλετ. Ακόμα, πλησίαζαν πολίτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης τούς αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους και ό,τι άλλο είχαν πολύτιμο πάνω τους, ενώ άρπαζαν και τσάντες από ανυπεράσπιστες γυναίκες.

Στη συνέχεια, για να προωθήσουν στην αγορά τα κλοπιμαία, είχαν φτιάξει ένα εικονικό e-shop μέσα από μία εφαρμογή του διαδικτύου και εκεί έδειχναν τα κλοπιμαία για να βρεθούν αγοραστές.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αρχές και τις ελληνικές αρχές περισσότερες από 200 φορές για παρόμοιες υποθέσεις.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/04/2021

Ελλάδα