Κόσμος

Ρωσία: Συλλήψεις και επεισόδια στις διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι

22.04.2021 | 13:49 Eνσωμάτωση

Περισσότερους από 1.700 διαδηλωτές συνέλαβαν χθες οι ρωσικές αρχές στις κινητοποιήσεις υπέρ του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, σε πολλές πόλεις της χώρας.

Διαδηλώσεις έγιναν σε ολόκληρη τη Ρωσία, οι εικόνες με τις βίαιες συλλήψεις είναι από την περιοχή του Μαγκαντάν, στη ρωσική Άπω Ανατολή. Σχεδόν οι μισές συλλήψεις έγιναν στην Αγία Πετρούπολη. Η αστυνομία είχε κηρύξει όλες τις συγκεντρώσεις ως παράνομες. Σε πολλές περιοχές οι αρχές προσπάθησαν να ματαιώσουν τις συγκεντρώσεις πριν ξεκινήσουν.

Συνελήφθη και φυλακίστηκε για δέκα ημέρες η εκπρόσωπος καθώς και άλλοι στενοί συνεργάτες του πιο γνωστού επικριτή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν τον φυλακισμένο Ναβάλνι ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας για περισσότερες από 20 μέρες. Τις διαδηλώσεις διοργάνωσαν οι συνεργάτες του, σύμφωνα με τους οποίους η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή και θα πεθάνει εάν δεν του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές στη Μόσχα διαδήλωσαν 6.000 άνθρωποι όμως οι συνεργάτες του Ναβάλνι και κάποια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός τους ήταν διπλάσιος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/04/2021