Ελλάδα

Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους

22.04.2021 | 13:13

Αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση και ήδη οι καταστηματάρχες στον κλάδο που επλήγη περισσότερο, κάνουν τις πρώτες προετοιμασίες για να υποδεχτούν μετά από μήνες τους πελάτες

Έτσι, οι επιχειρηματίες εστίασης ετοιμάζονται για το μεγάλο άνοιγμα.

Θα έχουν συμπληρωθεί ακριβώς επτά μήνες από τις 3 Νοεμβρίου που έκλεισαν την καταστήματα τους, την Δευτέρα 3 Μαίου που και πάλι θα δεχτούν πελάτες στα καφέ και τα εστιατόρια.

Το άνοιγμα θα γίνει με πολύ αυστηρά μέτρα. Θα λειτουργούν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, με περιορισμένο αριθμό ατόμων και μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

Οι εργαζόμενοι της εστίασης έχουν ήδη την υποχρέωση να διενεργούν σελφ τεστ, κάτι που θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι επιχειρηματίες εστίασης, πάντως, κυρίως οι ιδιοκτήτες των μεγάλων εστιατορίων, αντιμετωπίζουν την απόφαση με επιφύλαξη θεωρώντας την βιαστική.

Ζητούν ρευστότητα για ομαλό άνοιγμα, ενώ φοβούνται πως το γεγονός ότι σηκώνουν ρολά αμέσως μετά από τριήμερη αργία θα δημιουργήσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό τους.

Οι ίδιο θεωρούν πως η διαδικασία θα γινόταν πιο ομαλά μια εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα χρήματα της επιδότησης που έχουν ανακοινωθεί για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Άρχισαν οι προετοιμασίες

Οι καταστηματάρχες της εστίασης έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και να υποδεχτούν τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες, ωστόσο, των μαγαζιών εμφανίζονται προβληματισμένοι με το γεγονός ότι ανοίγουν μετά από τριήμερο, και φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την τροφοδοσία τους.

Θολό είναι ακόμα το τοπίο και σχετικά με τα μέτρα. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα χρησιμοποιηθούν οι εξωτερικοί μόνο χώροι, και τα τραπέζια θα έχουν απόσταση δύο περίπου μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/04/2021

Ελλάδα